Antalya'ya geldiğinde 'Aşkın Olayım' şarkısıyla karşılanan Galatasaray, Mauro Icardi'nin bir gol ve bir asistiyle Antalyaspor engelini 2-0 aştı. Arjantinli forvet, Süper Lig'de 30 gole en çabuk ulaşan futbolcu oldu.

Hafta içinde Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United’ı deplasmanda 3-2 yenen Galatasaray, aradan 4 gün sonra Nuri Şahin yönetimindeki Antalyaspor deplasmanına çıktı. Maç öncesi Okan Buruk, Manchester United maçına göre takımında üç değişiklik yaptı. Sarı kırmızılılarda Angelino, Tete, Kaan Ayhan’ın yerine Kazımcan Karataş, Tanguy Ndombele ve Barış Alper Yılmaz forma giydi.

İlk yarıda Galatasaray zorlandı

Kayserispor deplasmanında aldığı beraberlikten sonra Süper Lig’de bütün maçlarını kazanan Galatasaray için maçın zor geçeceği karşılaşmanın başında belli oldu. Sahada sıkı bir mücadele vardı. Ev sahibi ekip, 5. dakikada Saric’in şutuyla gole yaklaştı, top auta çıktı. 7’de bu Galatasaray tehlikeli geldi. Kerem Aktürkoğlu’nun pasında Icardi’nin vuruşuAntalyaspor kalecisi Leite’de kaldı.

Yorgunluğunu ‘Akdeniz’de attı…

37. dakika Jehezkel’in pasıyla topla buluşturduğu Streek’in sağ çaprazdan şutu bu kez başarılı olan Galatasaray kalecisi Muslera’ydı. 42. dakikada ilk yarının en tehlikeli pozisyonu yaşandı. Zaha soldan ceza alanına girdi, yerden topu penaltı noktasına çıkardı. Kerem Aktürkoğlu’nun vuruşuru çizgiden Güray Vural kafayla çıkardı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

Buksa’nın Muslera’nın ayağına bastığı pozisyon maçın en çok tartışılan anlarından biriydi.

İlk yarıda gündem Zorbay Küçük oldu

Karşılaşmanın ilk yarısında hem Antalyaspor hem Galatasaray adına tartışmalı pozisyonlar yaşandı. Antalyaspor Jehezkel ile Kazımcan pozisyonunda penaltı bekledi. 25. dakikada Fernando Muslera, Adam Buksa’nın ayağına darbesinin ardından yerde kaldı ve sağlık görevlileri kendisine müdahale etti. Sonrasında ayağa kalkan Fernando Muslera, hakem Zorbay Küçük’e kart göstermediği için tepki gösterdi. Bunun üzerine Zorbay Küçük sarı kartını Muslera’ya kullandı. Galatasaray kalecisi kararı alkışlayarak bir tepki daha gösterdi. Galatasaray’ın resmi sosyal medya hesabından Muslera’nın pozisyonuyla ilgili paylaşım yapıldı. Paylaşımda “Muslera’nın ayağına yapılan çok sert müdahale sonrasında Muslera sarı kart görüyor” denildi. Antalyaspor tarafı ise Muslera’ya hakemi alkışladığı halde ikinci sarı kartın çıkmamasına tepki gösterdi.

Icardi’nin asistinde topu ağlara yollayan Davison Sanchez, sarı kırmısılı formayla ilk golünü böyle kutladı.

İkinci yarıda ortaya Icardi çıktı

Karşılaşmanın ikinci yarısına iyi başlayan Galatasaray ve Mauro Icardi oldu. 48’de Tete’nin ortasına güzel bir kafa vuran Icardi’nin şutunu kaleci Leite aynı güzelllikte kurtardı. 58’de Galatasaray öne geçti. Kullanılan kornerde Icardi’nin asistinde stoper Davison Sanchez topu boş kaleye gönderdi. Bu Sanches’in sarı kırmızılı formayla attığı ilk gol olarak istatistiklere girdi. 78’de Antalyaspor büyük bir beraberlik fırsatını kaçırdı. Safuri’nin ortasında bomboş pozisyonda Assombalonga topu kafayla auta attı. 82’de Assombalonga’nın sol çaprazdan ortasında top direğe çarpıp oyun alanına geri döndü.

Icardi fişi çekti

86. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Mertens’in pasında sol çaprazda topla buluşan Icardi, sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Verilen ofsayt kararının ardından VAR incelemesi başladı. Golün geçerli olduğunu karar verildi. Bu golle karşılaşmayı Galatasaray 2-0 kazandı.

Yeni rekor geldi

Cim Bom’un Manchester United’ı 3-2 yendiği maçta galibiyet golünü atan Mauro Icardi, Antalyaspor karşısında yeni bir rekorun sahibi oldu. Arjantinli futbolcu filelere gönderdiği topla eski Galatasaraylı futbolcu Mbaye Diagne’ye ait olan ‘Süper Lig’de 30 gole en hızlı ulaşan oyuncu’ rekorunu kırdı. Mbaye Diagne Süper Lig maçında 30 gol bulurken; Icardi, Antalyaspor karşısında kaydettiği golle 32 lig maçında 30 gole ulaştı. Arjantinli fovet maç sonu, yayıncı kuruluş beIN Sports’a yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlk yarıyı daha iyi oynayabilirdik. Benim yarattığım fırsat dışında fırsatımız olmadı. Ama ikinci yarı daha iyi ve daha motiveydik. Kazanmaya da devam ediyoruz” dedi. Şahsi olarak 30 gole 32 maçta ulaşmak çok önemli benim için. Geçen sene de gollerimle şampiyonluğa katkı yapmaya çalışıyordum. Bu sene de seriyi devam ettirmemiz gerekiyor. Takımımızın projesi var. Bunun için kazanmak çok önemli, gol atmak gerekiyor tabii ki…”

 

Galatasaray’dan üst üste yedinci galibiyet

Sarı-kırmızılı takım, 2-0’lık Antalyaspor galibiyetiyle art arda 7 kez Süper Lig maçını kazanmış oldu. Puanını 22’ye çıkartan Cim bom, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Galatasaray, son 22 resmi maçında mağlubiyet yüzü görmedi. Son yenilgisini geçen sezonun 32. haftasındaki derbide Beşiktaş karşısında yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonraki 22 resmi karşılaşmada sahadan boynu bükük ayrılmadı. Ligde iki hafta üst üste kazandıktan sonra Galatasaray’a mağlup olan Antalyaspor ise 9 puanda kaldı.

Okan Buruk ve Nuri Şahin maçtan önce birbirine başarı diledi.

Okan Buruk: Puan kaybına tahammülümüz yok

Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk, üst üste yedinci maçlarını kazandıklarını belirterek, “Hedefimiz tabii ki bu sene de şampiyon olmak. Puan kaybına tahammülümüz yok” dedi. ‘Klasikleşen kötü zeminler’den birinde oynadıklarını belirten Buruk, şöyle konuştu: “Fazla pozisyon üretmesek de net pozisyonlara girdik. Öne geçme fırsatları yakaladık. Belki 3-0, 4-0’lık net pozisyonlar da geldi. Antalyaspor gibi iyi bir takıma karşı aldığımız galibiyet bugün bizim ana amacımızdı. Bunu başardık. 7 maç üst üste kazandık. Bunu devam ettirmek istiyoruz. Bugün zaman zaman yorgunlukların ikinci yarı çıktığını gördük.”

Dünya, Galatasaray’ın Manchester United motivasyonunu konuşuyor

Antalyaspor’un teknik sorumlusu Joao Carlos Valado Tralhao, takımını mücadelesinden dolayı kutladı. Tralhao, “Kaybettik, ama kimliğimizi kaybetmedik. Oyunu dengeli götürdük. Belli bölümlerde iki takım da topa sahipti. Rakibin baskısına iyi cevap verdik. Maçın kırılma anında kalemizde golü gördük. Takımımızın reaksiyonu harikaydı, büyük takım reaksiyonu verdik. Ne oynadığını bilen bir takım kimliği vardı. Zor mücadeleden alnımızın akıyla çıktık. Harika bir maç geride kaldı ama sonuç bizi tatmin etmedi” dedi.

Manchester United şaşkın: Bu kadar Galatasaraylı tribüne nasıl girdi?