Uluslararası Spor Çalışmaları Merkezi (CIES), dünya futbolunun 19 yaş altındaki en değerli oyuncularını belirledi. Arda Güler listenin 12. sırasında yer aldı.

CIES verilerine göre dünya futbolunun geleceğine damga vurması beklenen en değerli 19 yaş altı oyuncular açıklandı. Buna göre listenin zirvesindeki isim Barcelona forması giyen Gavi oldu. Süper yetenek orta sahanın piyasa değeri verilere göre 150 milyon Euro olarak açıklandı.

Gavi’yi takip eden isim Borussia Dortmund’un 18 yaşındaki forvet oyuncusu Youssoufa Moukoko oldu ve genç isim 59.9 milyon Euro değeriyle listenin zirvesinde yer aldı.

Listenin üçüncü sırasında gelecek sezon Barcelona forması giyecek, an itibarıyla kariyerine Club Athletico Paranense’de devam eden forvet oyuncusu Vitor Roque var. 18 yaşındaki Roque’nin piyasa değeri 53.5 milyon Euro.

Barcelona 3 puana ‘merhaba’ dedi: Lamal rekor kırdı

Dördüncü sırada yer alan isim Premier Lig ekiplerinden Manchester United’da forma giyen Garnacho oldu. Geçen sezon yaptığı çıkışla dikkat çeken Arajntinli yıldız adayının anlık piyasa değeri 50 milyon Euro.

Beşinci sırada bir başka 18 yaşındaki oyuncu Rico Lewis var. Manchester City’nin sözleşmesini 2028 yılına kadar uzattığı ve Premier Lig, Şampiyonlar Ligi, FA Cup, UEFA Süper Kupası zaferlerde de kadroda yer alan oyuncunun piyasa değeri 45.1 milyon Euro.

Altıncı sıra bir başka Britanyalı Evan Ferguson’un. Brighton 23 yaş altı takımından A takıma yükselen 18 yaşındaki forvet 44.9 milyon Euro değere sahip.

Yedinci sırada bir başka Brighton’lı genç oyuncu Enciso yer alıyor. Bu yaz yaptıkları satışlarla dikkat çeken Brighton’ın bir diğer değeri Enciso’nun piyasa değeri 40 milyon Euro.

Chelsea’de parayla saadet olmadı

Sekizinci sırada yer alan isim Real Madrid’in bonservisini aldığı ve 18 yaşını doldurduktan sonra takıma katılacak 17 yaşındaki Palmeiras forveti Endrick. Brezilya futbolunun gelecek büyük şeyler beklediği yıldız adayının piyasa değeri şimdiden 28.1 milyon Euro.

Dokuzuncu sıra bir başka Brighton oyuncusuna ait. Geçtiğimiz sezonun devre arasında 6 milyon Euro karşılığında Rosario Central’den transfer edilen orta saha oyuncu Facundo Buonanotte 18 yaşında ve 24.4 milyon Euro piyasa değeri var.

Onuncu sırada yer alan isimse bir başka orta saha oyuncusu Stefan Bajcetic. Bajcetic 2021’de Celta Vigo altyapısından Liverpool’a transfer olmuş ve geçtiğimiz sezon A takım seviyesine yükselmişti. 18 yaşındaki ismin anlık piyasa değeri 24.4 milyon Euro.

On birinci sıra için adres Fransa. PSG’nin 17 yaşındaki genç yeteneği Warren Zaire Emery’nin piyasa değeri anlık olarak 20.8 milyon Euro. Oyuncu geçen sezon A takım seviyesinde de kendini göstermişti.

Mbappe golle dönüyor, PSG’nin yüzü gülmüyor

Listenin 12. sırasındaysa Barcelona ve Real Madrid’in transfer etmek için yarıştığı, günün sonunda Real Madrid’in transfer savaşından zaferle ayrıldığı Arda Güler var. Gençlerbirliği altyapısından Fenerbahçe altyapısına transfer olan ve 14 yaşından 18 yaşına kadar sarı-lacivertli formayı terleten, 2022-23 sezonunun sonunda aldığı dakikaları iyiden iyiye artıran arda 20 milyon Euro bonservis ve 10 milyon Euro bonuslar karşılığında Madrid ekibinin yolunu tuttu. Arda’nın CIES verilerine göre piyasa değeri 20.5 milyon Euro.