Real Madrid’in yeni yıldızı milli futbolcu Arda Güler, Real Madrid’le idmanlara bir an önce başlamak için tatilini yarıda kesti. Arda, Carlo Ancelotti yönetimindeki ilk idmanda takımıyla beraber çalıştı.

Fenerbahçe’den Real Madrid’e transfer olan ve Süper Lig’den direkt olarak Madrid ekibine gitmeyi başaran ilk Türk futbolcu unvanını eline geçiren Arda Güler, takımıyla ilk idmanına çıktı. 18 yaşındaki süper yetenek, 64 yaşındaki teknik direktör Carlo Ancelotti yönetimindeki ilk idmanda takım arkadaşlarıyla beraber çalıştı.

İspanyol haber kaynaklarının haberine göre Arda normalde bu idmana katılmayabilirdi. Transferi geçtiğimiz günlerde netleşen ve resmi imzaya henüz imza atan Arda istediği takdirde iznine devam edebilirdi. Ancak oyuncu tatilini yarıda kesmek ve takım arkadaşlarıyla beraber sezonun ilk idmanında hazır bulunmak istedi. Konu, Arda’nın basın toplantısında kiralanmak istemediği ve takım içinde forma rekabetine girmek istediği söylemlerini akıllara getirdi. 18 yaşındaki futbolcunun gösterdiği özveri takdir edildi.

Arda Güler forma rekabetinde ‘ölüm grubuna’ düştü!

Real rekorlara koştu

Arda Güler’in transferi Real Madrid için de belli başlı rekorların kırılması anlamına geldi. Güler’in transfer açıklaması sonrası sosyal medya paylaşımlarında ağırlıklı olarak Arda’ya yer veren Real, söz konusu hesaplarda 1 milyona yakın takipçi kazandı. Madrid ekibi paylaşımlarla beraber yaklaşık 500 milyon görüntülenmeye ulaştı ve bu açıdan da bir rekora imza attı. Kulüp bu paylaşımlar neticesinde ilk 2 günde Instagram’da 742 bin 645, Twiter’da 177 bin 432, Facebook’ta 18 bin 920 yeni takipçi elde etti.

Twitter’da Arda’nın transfer paylaşımı aldığı beğeni sayısı açısından Real Madrid tarihinin en çok beğeni alan gönderisi oldu. Hesapta Arda’yla 31 paylaşım yapıldı. Instagram’da aynı sayı 22 olurken bu paylaşımlardan 7 tanesi reel formatındaydı. Söz konusu videolar 104 milyonu aşkın bir izlenme oranına erişti. Yapılan paylaşımlar 37.274.742 beğeni, 237.161 yorum alarak bir rekora ulaştı. 6-8 Temmuz tarihleri arasında Arda’nın transferi Real Madrid Facebook hesabı tarafından 15 paylaşımla duyuruldu. Madrid’in bu mecrada yaptığı Arda paylaşımı 688 bini aşkın etkileşim ile en çok etkileşim alan gönderi oldu.

 

Deco’dan Arda itirafı

Barcelona, uzun süre Arda Güler transferi için uğraştı. Sportif direktör Deco hem Fenerbahçe hem de oyuncuyla görüşmek için İstanbul’a gelmişti. Ancak transferin kaderi bir gecede değişmiş Arda, Real Madrid’in yolunu tutmuştu. Deco’ya Arda’nın transferde neden fikir değiştirdiğiyle alakalı soru geldiğinde “Açıkçası ne oldu da fikri değişti bilmiyorum…” şeklinde cevap verdi.