2024 Paris Olimpiyatları'nda dördüncü olan Türkiye'nin orta oyuncusu Aslı Kalaç 'Takımda soğuk rüzgârlar mı esiyor' sorusuna yanıt verdi. Fenerbahçeli voleybolcu Eczacıbaşı kaptanı Tijana Boskovic ile aralarındaki rekabet hakkında da konuştu.

Fenerbahçe’nin orta oyuncusu Aslı Kalaç YouTube’da Pena’nın ‘Buyrun Benim’ programına konuk oldu. Filenin Sultanları’yla olimpiyatlarda dördüncülük kazanan takımda da yer alan Kalaç, Eczacıbaşı kaptanı Tijana Boskovic, Eda Erdem Dündar ve Filenin Sultanları’ndan bahsetti. 28 yaşındaki voleybolcunun açıklamaları özetle şöyle…

Milli takımda ortamımız çiçek: (Milli takımda takım içinde soğuk rüzgârların estiği doğru mu, sorusuna) Dışarıda çok büyük bir kaos döndü, ama bizim ortamımız şahane. Herkes birbirine çok sevgiyle ve çok saygıyla yaklaşıyor. Saha dışında da hepimizin mükemmel bir arkadaşlığı var. Böyle yorumları gördüğümüzde biraz şok oluyoruz. Bizim ortamımız saha içinde de saha dışında da sürekli buluştuğumuz, arkadaşlığımızın devam ettiği çok güzel bir ortamımız var. Yani bizim ortamımız çiçek, öyle söyleyeyim.

Ben sadece kupayı kazanmak için çalışıyorum: (Eczacıbaşı kaptanı Tijana Boskovic’i düzenli olarak bloklamak nasıl hissettiriyor, sorusuna) Bununla ilgili çok fazla yorum alıyorum sosyal medyadan. Böyle yorumlar geliyor, çünkü biz son iki senedir final etaplarını Eczacıbaşı ile oynuyoruz. Ve genelde de uzun seriler oluyor. O yüzden benim tüm bloklarımın editlerini yapıyorlar. Aslında oradaki verdiğim mücadele sadece kupa için, ama benim Boskovic’e karşı bir blok makinesi olduğumu düşünüyorlar. Teşekkür ederim ama kesinlikle öyle değil yani. Ben sadece kupayı kazanmak için çalışıyorum.

Eda Erdem benim için idol: (Heykeli dikilmiş ilk Türk voleybolcuyla hem aynı kulüpte hem aynı pozisyonda hem de milli takımda oynuyorsunuz. Aranızdaki ilişki ve düşünceleriniz neler, sorusuna) Eda abla zaten benim için bir idol. Ve ben senelerdir beraber oynamamıza rağmen milli takımda ve son iki senedir kulüpte hala ondan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Çünkü gerçekten bir şeyler öğrenilmesi gereken bir insan. Hem kaptanlığı olarak hem liderliği olarak, hem sahadaki duruşu hem kritik anlarda verdiği reaksiyonlar olsun ondan çok şey öğrenmeye çalışıyorum. Örnek aldığım bir insan olduğu için de onunla aynı pozisyonda ve aynı takımda olmaktan gurur duyuyorum.

Filenin Sultanları’nın gücü madalyaya yetmedi! Hüzünlü son