Almanya Bundesliga ekiplerinden Stuttgart'ta forma giyen ve bu sezonki iyi performansıyla dikkat çeken orta saha Atakan Karazor milli takım seçimini Türkiye'den yana yaptı.

Milli takım tercihi bir süredir merakla beklenen Atakan Karazor’un temsilcisi Ersin Akan, oyuncunun tercihini açıkladı. Atakan, Vincenzo Montella’dan davet alması halinde forma giyebilecek. Sky’da yer alan habere göre; TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı ile yaptığı görüşmenin ardından son kararını veren 27 yaşındaki oyuncunun, Ekim ayında açıklanacak olan milli kadroda yer alacağı belirtildi.

Atakan Karazor 13 Ekim 1996 yılında Almanya’nın Essen kentinde dünyaya geldi. Orta saha ve ön libero olarak görev yapan oyuncu güçlü fiziğiyle biliniyor. Futbol kariyerine Schwarz – Weib Essen’de 2012 yılında başlayan oyuncu 2012-2015 sezonu arasında ise Bochum forması giydi. Buradan sonra Dortmund’un yolunu tuttu. Dortmund II’den Kiel’e transfer olan oyuncu 2019-20 sezonunda Stuttgart’a geçti. Stuttgart takımında 147 maçta süre alan oyuncu 3 gol ve 7 asistlik performans sergiledi. 2024-2025 sezonunda 8 karşılaşmada görev yapan Atakan bir gol ve bir asistle oynadı.

Kartal uçuyor: Kayseri’de Gedson başladı, Immobile bitirdi

Tecavüz iddiasıyla tutuklanmıştı

Karazor 2022 Haziran ayında yine Stuttgart’ta oynadığı dönemde İspanya’nın Ibiza kentinde 18 yaşında bir kadına tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanmıştı. Karazor o dönem 50 bin euro kefalet ödenerek serbest bırakılmıştı. Almanya Bundesliga ekibi Stuttgart, 2022’de şu açıklamayı yapmıştı, “Ibiza’da tatil yapan futbolcumuz Atakan Karazor’un tutuklandığını doğruluyoruz. Atakan, kendisine yapılan suçlamaları reddediyor. Stuttgart olarak avukatlarıyla iletişim halindeyiz. Devam eden bir hukuki süreç olduğu için daha fazla yorum yapamıyoruz.”

Kimileri Atakan’ın tanıdığı siyasiler sayesinde kefaletle serbest bırakıldığını iddia etmişti. Bazı yabancı kaynaklar konu hakkında davanın hala görüldüğünü yazıyorlar. Ancak davanın tecavüzden cinsel saldırı-taciz davasına döndüğünü yazanlar kaynaklar da var.

Galatasaray tartışmalı sponsorluk anlaşmasını feshetti

İki oyuncu için daha girişimler var

Karazor’un milli takımı seçmesinin ardından Play Spor’un haberine göre iki oyuncu için daha Türkiye Futbol Federasyonu girişimlerini sürdürüyor. Buna göre TFF, Midtjylland’da oynayan Aral Şimşir’den sonra Porto forması giyen Deniz Gül için de temaslarını hızlandırdı.