Fenerbahçe ve Beşiktaş kadın basketbol takımlarının karşı karşıya geldiği FIBA Kadınlar Süper Kupa maçı yaşanan tribün olayları nedeniyle bir gün sonraya ertelendi. Atılan maddelerden zarar gören Basketbol Gelişim Merkezi'nin parkesinde yanık oluştu.

Kadın basketbolunda son EuroLeague şampiyonu Fenerbahçe’yle son EuroCup finalisti Beşiktaş FIBA Kadınlar Süper Kupa’da karşı karşıya geldi. Açılışı yeni yapılan Basketbol Gelişim Merkezi’nde oynanan maç hava atışından 1 dakika 56 saniye sonra yaşanan tribün olayları nedeniyle durdu.

Tribünlerden parkeye atılan yanıcı ve patlayıcı maddeler sebebiyle bir süre duraksayan hakemler madde yağmurunun devam etmesinin ardından önce takımları içeriye gönderdi, devamında da kendileri soyunma odasının yolunu tuttu. Bu esnada atılan yanıcı maddeler sebebiyle salonun parkesinde yanık nokta oluştuğu fark edildi.

BGM’nin parkesi yandı.

Tribün olayları takımların soyunma odasına gitmesinden sonra da devam etti. Polisin müdahalesinden sonra olaylara karıştığı tespit edilen kişiler gözaltına alındı, tribünler de boşaltıldı. Devamında FIBA Avrupa Başkanı Jorge Garbajosa, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat bir araya gelerek istişarede bulundu. Sonuç olarak karşılaşmanın ertelenmesi ve 3 Ekim Perşembe günü saat 16:00’da oynanması kararına varıldı.

Başkanların görüşmesinden erteleme kararı çıktı.