Patrick Kluivert yönetiminde Avrupa kupalarındaki ilk maçına çıkan Adana Demirspor, Cluj deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrıldı, haftaya evindeki maç için avantaj yakaladı.

Adana Demirspor, tarihinde bir miladı yaşadığı Romanya deplasmanında Cluj karşısına çıktı. Lacivert-mavili ekip, geçtiğimiz sezonu Süper Lig’de dördüncü sırada tamamladıktan sonra UEFA Konferans Ligi’ne katılmak adına Avrupa yolculuğuna ikinci ön eleme turunda başladı. Adana ekibi, Hollandalı futbol efsanesi Patrick Kluivert yönetiminde ilk maçında boy gösterdi.

Demirspor maça daha iyi başlayan taraf oldu ve 5. dakikada ilk tehlikeyi yarattı. Ancak bundan hemen bir dakika sonra ev sahibi takımın atağında Betancor topu ağlara gönderdi, skor 1-0 oldu. Adana bu golün şokunu atlattıktan sonra oyunu dengelese de daha net pozisyonlar üreten taraf ev sahibi oldu. Ekibimin ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı.

İkinci yarıya daha iyi başlayan Adana oldu. 49. dakikada Emre Akbaba’nın pozisyonunda top ağlara gitmedi. 62. dakikada ise bu kez net fırsattan yararlanamayan isim Younes Belhanda oldu. 76. dakikada ise forvet Cherif Ndiaye bu kez gol fırsatını kaçırdı. Ancak bundan bir dakika sonra Stanbouli bu kez olağanüstü bir vuruşla rakip kaleciyi çaresiz bırakıp skora denge getirdi. 80. dakikada Yusuf Sarı’nın şutunu kaleci kurtardı, 82’de bu kez şut pasını veren Yusuf’un topunu Nani kaleye gönderdi bu kez de savunma araya girdi. Adana böylelikle öne geçme fırsatlarından yararlanamadı. Maç 1-1 bitti ve Demirspor deplasmandan iyi bir sonuçla döndü.

“Takımımla gurur duyuyorum”

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Kluivert “Takımımla gurur duyuyorum. Maçın her anında kendi futbolumuzu oynadık. Uzun süre 1-0 geride oynadık. Buna rağmen her an kendi oyunumuzu oynamaya devam ettik. Şunu da söylemek istiyorum, rövanş maçını sabırsızlıkla bekliyoruz. Daha fazla gol atabilirdik, kaçırdıklarımız oldu. Ama genel olarak baktığımızda beklentimizin dışında bir şey gerçekleşmediğini söyleyebilirim.” dedi. Kluivert iç sahada şanslarının daha yüksek olduğunu da vurguladı.

Tadiç’ten yenmez

Onyekuru yolcu

Maçın ardından açıklamalarda bulunan bir başka isim Başkan Murat Sancak “Onyekuru, büyük bir ihtimalle bizimle olmayacak. Bugün son bir teklif gelecek, ona göre değerlendireceğiz. Büyük ihtimalle gidecek. Zaten şu anda ihtiyacımız yok. Akintola, Yusuf Sarı, Nani, Yusuf Erdoğan var.” sözlerini dile getirdi ve ayrılığı açıkladı.