İki Türk takımı Avrupa'da vize almak için sahaya çıkacak. Beşiktaş 3-3'ün rövanşında sahasında Lugano ile mücadele edecek. Trabzonspor ise 0-0'ın rövanşında St Gallen'i konuk edecek.

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında yarın İsviçre ekibi Lugano’yu konuk edecek. Tüpraş Stadı’ndaki mücadele saat 21.00’de başlayacak. Müsabakayı Romanya Futbol Federasyonundan Radu Petrescu yönetecek. İsviçre’de oynanan ve 3-3 sona eren mücadelenin rövanşında rakibine üstünlük sağlayacak taraf UEFA Avrupa Ligi’nde grup aşamasına geçecek. Elenen takım Avrupa macerasını UEFA Konferans Ligi’nde sürdürecek.

Siyah-beyazlı ekip her türlü galibiyette adını gruplara yazdıracak. Beraberlikte ise uzatma veya penaltı atışları galibi belirleyecek. Kara Kartal’ın olası mağlubiyetinde ise Lugano gruplara kalacak. Deplasmanda oynanan ilk karşılaşmada 3-1 öne geçen siyah-beyazlılar rakibinin peş peşe bulduğu gollere engel olamadı ve mücadele 3-3 sona erdi. Bu karşılaşma aynı zamanda siyah-beyazlı ekibin bu sezon galibiyet alamadığı ilk resmi müsabaka oldu.

Türk futbolu ülke puanında da darbe aldı

Necip Uysal oynamayacak

Beşiktaş’ta sakatlığı olan Necip Uysal görev yapamayacak. Geçen hafta antrenmanda sakatlanarak çapraz bağlarından yaralanan ve cerrahi operasyon geçiren tecrübeli futbolcu Lugano karşısında forma giyemeyecek.

Avrupa’da 244. sınav

Beşiktaş Avrupa’da 244. kez sahne alacak. Siyah-beyazlı futbol takımı Avrupa kupalarında çıktığı 243 müsabakada 91 galibiyet, 49 beraberlik, 103 yenilgi yaşadı. Avrupa mücadelesinde 323 kez fileleri havalandıran İstanbul ekibi kalesinde 368 gol gördü. Beşiktaş, İsviçre ekipleriyle 6. maçını oynayacak. Siyah-beyazlı takım 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Zürih ile eşleşti. Rakibiyle deplasmanda 1-1 berabere kalan Beşiktaş İstanbul’daki rövanşı 2-0 kazanarak adını grup aşamasına yazdırdı. Beşiktaş geçen sezon Lugano ile UEFA Konferans Ligi’nde aynı grupta yer aldı. Siyah-beyazlılar İstanbul’da oynanan maçtan 3-2 mağlup ayrılırken İsviçre’deki karşılaşmayı 2-0 kazandı. Siyah-beyazlı ekip bu sezon deplasmanda oynanan Lugano maçında ise rakibiyle 3-3 berabere kaldı.

Galatasaray’ın yenilgisi dünya basınında: Türk futbolu Şampiyonlar Ligi dışında

 

Trabzonspor evinde tur arıyor

UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanş müsabakasında yarın İsviçre’nin St. Gallen takımını konuk edecek. Papara Park’ta saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı Letonyalı hakem Andris Treimanis yönetecek. Treimanis’in yardımcılığını aynı ülkeden Haralds Gudermanis ve Aleksejs Spasennikovs yapacak. Bordo-mavililer İsviçre’de golsüz sonuçlanan ilk maçın rövanş karşılaşmasında gruplara kalmak için galip gelmeye çalışacak. Beraberlikte turu atlayacak takımı uzatmalar, bu bölümde de eşitliğin bozulmaması halinde penaltı atışları belirleyecek. St. Gallen’in olası galibiyetinde ise bordo-mavililerin Avrupa macerası tamamlanacak.

Trabzon’da ilk maçta cezalarını tamamlayan Pedro Malheiro ve Eren Elmalı takımdaki yerlerini alabilecek. Sakatlıkları bulunan Anthony Nwakaeme ve Hüseyin Türkmen ise mücadelede forma giyemeyecek.

Okan Buruk eleştirilerin odağında: Büyük maçlarda istediği sonuçları alamadı

Avrupa’da 155. maç

Trabzonspor Avrupa kupalarındaki 155. maçına çıkacak. Bordo-mavili takım Avrupa kupalarında daha önce çıktığı 154 müsabakanın 56’sından galibiyetle ayrıldı. 60 karşılaşmada sahadan mağlup ayrılan Trabzonspor 38 kez de rakipleriyle berabere kaldı. Trabzonspor ilk olarak 1976-1977 sezonunda başladığı Avrupa serüveninde Şampiyon Kulüpler Kupası/UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 30, UEFA Kupası/UEFA Avrupa Ligi’nde 97, Avrupa Kupa Galipleri Kupası’nda 12, UEFA Intertoto Kupası’nda sekiz ve UEFA Konferans Ligi’nde yedi maç oynadı.