Galatasaray'dan Benfica'ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu ilk maçında ilk golünü attı. Ferdi Kadıoğlu ilk Premier Lig maçına çıktı. Arda Güler yaptırdığı penaltıyla Real Madrid'i galibiyete taşıdı. İşte Avrupa liglerinde yaşananlar...

Avrupa liglerinde cumartesi günü büyük bir heyecan yaşandı. Oynanan maçlarda milli oyuncular başroldeydi. Galatasaray’dan Benfica’ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu ilk maçında golle tanışırken asist milli oyuncu Orkun Kökçü’den geldi. Fenerbahçe’den Brighton’a transfer olan Ferdi Kadıoğlu, Ipswich Town karşısında 68’de oyuna girerek siftah yaptı. Juventus’ta Kenan Yıldız; Real Madrid’de Arda Güler ve Getafe’de Bertuğ Yıldırım ilk 11’de forma giydi.

Milli takım arasından sonra günün sürprizini Liverpool’u deplasmanda 1-0 yenen Nottigham Forest yaptı. Manchester City’de Erlig Haaland bir kez daha sahneye çıktı. 1-0 yenik duruma düştükleri karşılaşmada maçı çeviren isim oldu. Fransa’da Paris Saint Germain, Almanya’da Bayern Münih kusursuz gidişine devam etti. İşte cumartesi günü Avrupa liglerinde yaşananlar…

Kerem Aktürkoğlu golle başladı

Galatasaray’dan Benfica’ya 12 milyon euro bonservis bedeliyle giden Kerem Aktürkoğlu ilk maçına Santa Clara karşısında çıktı. Karşılaşma Benfica için tam bir şokla başladı. Henüz ilk dakikada Vinicius Lopez Santa Clara’yı 1-0 öne geçirdi. Benfica’yı beraberliğe taşıyan isimlerse milli futbolculardı. 27’de Orkun Kökcü’nün harika pasında topa çok akıllı dokunan Kerem Aktürkoğlu Luz Stadı’nda ilk Harry Potter sevincini yaptı. Ataklarını sıklaştıran ev sahibi 34’te Florentino Luiz, 47’da Antonio Silva ve 58’de Angel DiMaria’nın golleriyle sahadan 4-1 galip ayrıldı. Orkan Kökçü karşılaşmayı iki asistle tamamladı.

Arda Güler penaltı yaptırdı, Madrid üç puana ulaştı

La Liga’da Real Madrid, deplasmanda Real Sociedad’a konuk oldu. Milli futbolcu Arda Güler mücadele ilk 11’de başladı. Milli futbolcunun 57. dakikada attığı şutta Sociedad savunması topa elle müdahale etti. Penaltıda Vinicius hata yapmadı ve Madrid ekibini 1-0 öne geçirdi.

75’te bu kez yerde kalan isim Madrid’den Vinicius Junior’du. VAR müdahalesiyle hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Kylian Mbappe topla kaleciyi ayrı köşelere gönderdi. Arda Güler 78’de oyundan çıkarken mücadele 2-0 Real Madrid’in üstünlüğüyle bitti. Carlo Ancelotti’nin takımı puanını 11’e yükseltirken Real Sociedad dört puanda kaldı.

Başka bir milli futbolcu Bertuğ Yıldırım da Getafe formasıyla ilk maçına Sevilla karşısında çıktı. Milli futbolcunun ağlara gönderdiği bir topofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı. Karşılaşmadan 1-0 galip ayrılan Sevilla oldu. La Liga’da günün sonuçları şöyle…

Espanyol – Alaves 3-2

Mallorca – Villarreal 1-2

Ferdi Kadıoğlu, Premier Lig’de ilk kez süre aldı

Premier Lig’in dördünü haftasında Ferdi Kadıoğlu’nun formasını giydiği Brighton sahasında Ipswich Town’u konuk etti. Ferdi Kadıoğlu mücadeleye yedek kulübesinde başlarken, 68’de Hinshelwood’un yerine oyuna dahil oldu. Sakatlığı nedeniyle Galler ve İzlanda ile oynanan milli maçların kadrosuna dahil edilmeyen Ferdi Kadıoğlu, yaklaşık bir aylık aranın ardından bir karşılaşmada görev aldı. Maçsa başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Haaland atıyor, Manchester City zirveye uçuyor

Premier Lig’de zirvede bulunan Manchester City, Etihad Stadı’nda Brentford ile karşılaştı. Maçın ilk dakikasında konuk takım Yoane Wissa ile öne geçti. Daha sonra sahneye City’nin Norveçli golcüsü Erling Haaland çıktı. 19 ve 32’de yaptığı dubleyle takımını 2-1’lit galibiyete taşıdı. Barcelona’dan City’ye dönen İlkay Gündoğan maça ilk 11’de başladı. Dörtte dört yapan Pep Guariola’nın ekibi puanını 12’ye çıkararak haftayı lider bitirmeyi garantiledi.

Liverpool 55 yıl sonra evinde Nottingham Forest’a yenildi

Milli aradan sonra Liverpool’un Anfield Road’da rakibi Nottingham Forest’tı. Yakaladığı müsait pozisyonları değerlendiremeyen ev sahibi 72’de gelişen ani atakta Hudson-Odoi’nin golüne engel olamadı ve 1-0 yenik duruma düştü. Mücadelenin kalan süresinde başka gol olmadı ve maçı Nottingham Forest 1-0 galibiyetle tamamladı. Forest bu skorla 1969’dan bu yana Anfield Road’da ilk kez kazanmayı başardı. Liverpool, dokuz puan ve maç fazlasıyla ikinci sırada yer alıyor.

Manchester United nefes aldı

İlk üç haftada Brighton ve Liverpool’a kaybeden Manchester United, Southampton deplasmandan üç gollü galibiyetle döndü. St. Mary’s Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Southampton 31’de Cameron Archer’in ayağından bir penaltıdan yararlanamadı. 35’te United’ın Bayern Münih’ten transfer ettiği Matthijs de Ligt, Bruno Fernandes’in ortasına vurduğu kafayla konuk ekibi 1-0 öne geçirdi. Uzun süredir gol orucunda olan Marcus Rashford, 41’de yerden yaptığı vuruşla farkı ikiye çıkardı. İlk yarı bu skorla bitti. 79’da Jack Stephens, Garnacho’ya yaptığı müdahale sonrası direkt kırmızı kart gördü ve Southampton 10 kişi kaldı. Uzatma dakikalarında Garnacho ile bir gol daha bulan United, sahadan 3-0 galip ayrıldı. Manchester ekibi, puanını altıya yükseltirken Southampton dördüncü haftada dördüncü yenilgisini aldı. Milli kaleci Altay Bayındır, yedek kulübesinde bulunurken, süre almadı.

Sarı kart rekoru kırıldı, Enes Ünal sahalara döndü

Bournesmouth’da geçen sezonun sonunda sakatlanan Enes Ünal sahalara Chelsea maçıyla döndü. Milli futbolcu 83’te oyuna girerken Chelsea 86’da Chirstopher Nkunku’nun attığı golle karşılaşmayı 1-0 kazandı. Bournesmouth 38’de Evanilson’la bir penaltıyı değerlendiremedi. nthony Taylor’ın yönettiği Bournemouth-Chelsea maçı, 14 sarı kartla Premier League tarihinin en çok sarı kart çıkan maçı oldu.

Premier Lig’de günün diğer maçlarında alınan sonuçlar şöyle…

Fulham – West Ham United 1-1

Crystal Palace – Leicester City 2-2

Aston Villa – Everton 0-1

Kenan Yıldız sahada Juventus kayıpta

Kenan Yıldız Juventus’ta iyi isimlerden biriydi.

Serie A’nın dördüncü haftasında Juventus deplasmanda Empoli ile golsüz berabere kaldı. Milli futbolcu Kenan Yıldız maça ilk 11’de başladı ve 67 dakika sahada kaldı. Serie A’da diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle…

Como – Bologna 2-2

Milan – Venezia 4-0

Bayern Münih’te gol şov

Bundesliga’ya iyibir başlangıç yapan Bayern Münih üçüncü haftada üçüncü galibiyetini ligin yeni takımı Holstein Kiel deplasmanında 6-1’lik skorla aldı. Holstein Stadı’ndaki maçta Bavyera ekibinin gollerini 14. saniyede Jamal Musiala, 7, 43 ve 90+1’de Harry Kane, 13’de Remberk kendi kalesine ve 65’te Olise attı. Ev sahibiyse 82’de Gigovic topu filelere gönderdi. Bayern Münih’te Sacha Boey, maça ilk 11’de başlayıp 64’te yerini Laimer’e bıraktı. Bundesliga’da maçların skorları şöyle…

Hoffenheim – Bayer Leverkusen 1-4

Leipzig- Union Berlin 0-0

Wolfsburg – Eintracht Frankfurt 1-2

Freiburg -Bochum 2-1

Mönchengladbach – Stuttgart 1-3

PSG firesiz gidiyor

Ligue 1’in ilk üç haftasında puan kaybı yaşamayan Paris Saint Germain, milli aradan sonra Brest’i konuk etti. Maçın ilk devresinde öne geçen konuk takım oldu. Kazanılan penaltıyı kullanan Romain del Castillo takımını 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra PSG baskısını yoğunlaştırdı. 42’de Ousmane Dembele ilk yarının skorunu 1-1 olarak ilan etti. İkinci yarıda 73’te Fabian Ruiz ve 74’te yine Ousmane Dembele Brest ağlarını havalandırdı. 3-1’lik skorla Paris ekibi dörte dört yaparak puanını 12’ye çıkardı. Ligue 1’de oynanan diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle…

Marsilya – Nice 2-0

Auxerre – Monaco 0-3

Galatasaray’ın yeni forma sponsoru sosyal medyayı karıştırdı