Avrupa futbolunun önemli liglerinde birbirinden keyifli maçlar oynandı. İşte sonuçlar, goller ve özet görüntüleri...

Cumartesi günü her zaman olduğu gibi Avrupa’nın büyük liglerinde önemli karşılaşmalara sahne oldu. Bertuğ Yıldırım, sezon başında katıldığı Getafe formasıyla ilk golünü kaydetse de bu performans takımını galibiyete taşımaya yetmedi. Premier Lig’de zirve adayları zorlansa da hata yapmadı. Bundesliga’da ise Nuri Şahin’in Dortmund’u kaybetti, son şampiyon Leverkusen ise berabere kaldı.

Sezon başında Rennes’den La Liga ekibi Getafe’ye kiralanan milli futbolcu Bertuğ Yıldırım, ligin dokuzuncu haftasında Osasuna’yı konuk ettikleri maçta yeni takımıyla ilk gol sevincini yaşadı. 21’inci dakikada Alex Sola’nın soldan getirip içeriye çevirdiği topa iyi yükselip kafayı vuran Bertuğ takımını 1-0 öne geçirdi. Ne var ki Getafe üstünlüğünü koruyamadı. Mücadele Osasuna’nın 60’ıncı dakikada Ante Budimir’le bulduğu gol sonrası 1-1’lik eşitlikle sona erdi. Bu sonuçla Getafe puanını sekize, Osasuna ise 15’e yükseltti.

Real Madrid’in Villareal’i 2-0 mağlup ettiği maçta Vinicius hafif, Carvajal ise çok ağır bir sakatlık geçirdi. Dizinden sakatlanan tecrübeli futbolcu sahayı acı içerisinde sedyeyle terk etti. Arda Güler karşılaşmada 11 dakika süre aldı.

La Liga’da aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

Espanyol-Mallorca, 2-1
Las Palmas-Celta Vigo, 0-1
Real Valladolid-Rayo Vallecano, 1-2
Real Madrid-Villareal, 2-0

Nuri Şahin’in Dortmund’u deplasmanda yine kayıp

Oynadığı son deplasman maçında Stuttgart’a 5-1 mağlup olup o ağır yenilginin yaralarını Şampiyonlar Ligi’ndeki 7-1’lik Celtik galibiyetiyle saran Nuri Şahin’in çalıştırdığı Borussia Dortmund, Bundesliga’nın altıncı hafta maçında Union Berlin’e konuk oldu. İlk yarıda yediği iki gol sonrası soyunda odasına 2-0 yenik giden Dortmund, ikinci yarının ortalarında Ryerson’la bulduğu gol sonrası umutlandı. Nuri Şahin’in öğrencileri son yarım saatte eşitlik sayısı için rakip kaleyi ablukaya alsa da bir kez daha skor üretmeyi başaramadı. Union Berlin’in aldığı 2-1’lik galibiyet sonrası puanı 11’e yükselirken Borussia Dortmund 10 puanda kaldı.

Bundesliga’da günün diğer maçlarından şu sonuçlar alındı:

Bayer Leverkusen-Holstein Kiel, 2-2
Bochum-Wolfsburg, 1-3
Werder Bremen-Freiburg, 0-1
St. Pauli-Mainz, 0-3

Avrupa’nın zirvesinde bir Türk: Nuri Şahin

Arsenal ve Manchester City’den geri dönüşler

Premier Lig’in yedinci haftasında nefes kesen maçlar oynandı. Zirvenin sahibi Liverpool, Crystal Palace deplasmanından Jota’nın attığı tek golle 1-0 galip ayrıldı. Lideri takibini sürdüren ekiplerden Arsenal, Southamton’ı konuk etti.

İlk yarısı golsüz biten mücadelenin 55’inci dakikasında Soton, Archer’la golü bulup deplasmanda 1-0 öne geçti. Arteta’nın öğrencileri bu gole üç dakika sonra Saka’nın asisti sonucu Havertz’le cevap verip skoru yeniden eşitledi. ‘Topçular’ kalan yaklaşık yarım saatlik dilimde sahaya karakter koymayı başardı. 68’de yine Saka’nın asisti sonrası Martinelli’yle öne geçen ev sahibi ekibe üç puanı müjdeleyen isim 88’inci dakikada ilk iki golün hazırlayıcısı Saka oldu. Arsenal maçtan 3-1 galip ayrılarak hata yapmadı ve puanını 17’ye yükseltti.

Bu zafer Arsenal’ın iç sahadaki 400’üncü lig galibiyeti olarak kayıtlara geçti. Highbury’de başlayıp Emirates Stadı’nda süren bu başarılı iç saha performansı Londra temsilcisini Manchester United’ın ardından evinde 400 galibiyet barajını aşan ilk İngiliz takımı yaptı.

Arsenal’ın geriden gelerek kazandığı günde Manchester City de benzer bir maçtan geçti. Maviler, evinde ağırladığı Fulham karşısında  26’ncı dakikada yenik duruma düştü. Raul Jimenez’in topuğuyla yaptığı harika asist sonrası Andreas Pereira takımını zorlu deplasmanda öne geçirdi. Bu gole cevap altı dakika sonra Mateo Kovacic’ten geldi. Böylece Etihad Stadı’nda soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle gidildi.

İkinci yarının hemen başında Kovacic bir gol daha atarak hem duble yaptı, hem de takımını öne geçirdi. Fulham’ın Adama Traore ve Tom Cairney’le net fırsatlar teptiği maçın son 10 dakikasına ev sahibi ekip üstünlüğüyle gidildi. 82’de City’den Doku attığı golle durumu 3-1’e getirip takımını rahatları. Fulham’ın 89’uncu dakikada Radrigo Muniz’le bulduğu gol skoru belirledi. Pep Guardiola’nın öğrencileri, Fulham’ı 3-2 yenerek puanını 17’ye yükseltti.

Premier Lig’bu bu üç maçın haricindeki diğer karşılaşmalarda şu sonuçlar alındı:

Brentford-Wolverhampton, 3-5
Leicester-Bournemouth, 1-0
West Ham-Ipswich Town, 4-1
Everton-Newcastle United, 0-0

Inter’i zafere Thuram taşıdı

Serie A’nın yedinci hafta maçında Hakan Çalhanoğlu’lu Inter, Milano’da Torino’yu konuk etti. Milli futbolcunun ilk 11’de başlayıp 90 dakika sahada kaldığı maçı ev sahibi ekip 3-2 kazandı. Inter’de hat-trick yapan Marcus Thuram galibiyette aslan payının sahibi oldu. Torino’nun gollerini Zapata ve Vlasic kaydederken Marpian’ın maçın henüz 20’nci dakikasında gördüğü kırmızı kart konuk ekibi Giuseppe Meazza’da zora sokan başlıca faktör oldu. Inter bu galibiyetle puanını 14’e yükseltip lider Napoli’yi takibini sürdürdü, Torino ise 11 puanda kaldı.

İtalya’da günü diğer maçları şöyle:

Udinese-Lecce, 1-0
Atalanta-Genoa, 5-1

Trabzonspor geleneği bozmadı: Yine berabere