Kadınlar Euroleague kupasını finalde 4 kez kaybeden Fenerbahçe Alagöz Holding, Türk derbisinde Çukurova Basket'i 99-60 yenerek şampiyon oldu. Maçın en değerli oyuncusu Breanna Stewart, 35 sayı atarak tarihe geçti.

Pazar akşamı, Türk basketbolu için bir gurur gecesiydi. Kadınlar EuroLeague finalinde iki temsilcimiz Fenerbahçe Alagöz Holding ve Çukurova Basketbol karşı karşıya geldi. Sonuç ne olursa olsun kupanın Türkiye’ye geleceği mücadele, Türk basketbolu tarihi için bir ilkti. İlk defa iki Türk takımı, EuroLeague’in zirvesinde Avrupa’nın en iyisi olmak için karşılaştı.

Maça ilk 2 dakika itibarıyla daha iyi başlayan taraf Çukurova Basketbol’du fakat bu andan itibaren adeta Breanna Stewart şov vardı. Daha önce kariyerinde bir EuroLeague şampiyonluğu bulunan Stewart, adeta ikinci şampiyonluğu istediğini bağırarak ilk çeyreği 17 sayıyla tamamladı. 17 sayı, aynı zamanda Çukurova Basketbol’un da ilk çeyrek sonunda bulduğu toplam sayıya eşitti.

İlk çeyreği 29-17 önde kapatan Fenerbahçe, ikinci çeyreğe de Breanna Stewart’ın üst üste 7 sayısıyla başladı. Breanna, ilk 12 dakika bitmeden 24 sayıya ulaşmış farkı da 19 sayıya yükseltmiş durumdaydı. Savunma sertliğini de artırarak rakibini hatalara zorlayan ve hızlı hücumlarda etkili olmaya çalışan Fenerbahçe her geçen dakika farkı açtı ve ilk yarı 57-24 gibi büyük bir farkla tamamlandı. Bu farkın oluşmasında Stewart’ın yanında üst üste 3 üçlük atarak yıldızlaşmaya başlayan Kayla McBride’ın da katkıları vardı.

Kadınlar EuroLeague’de ödüller dağıtıldı: En değerli oyuncu Fenerbahçeli Meesseman

İkinci yarı daha düşük tempoda ve adeta maçın süresinin bitmesi için iki takımın dengeli bir basketbol oynadığı bir devre oldu. Fenerbahçe Alagöz Holding’de Breanna Stewart maçı 35 sayıyla tamamlarken Kayla McBride 16 sayı, 6 ribaund ve 5 asist üretti. Breanna Stewart bir Kadınlar EuroLeague final maçında en fazla sayı atan oyuncu oldu. Ayrıca Fenerbahçe bu sonuçla beraber hem erkekler hem kadınlar EuroLeauge kupasını müzesine götürmüş oldu. Fenerbahçe Beko aynı zaferi 2017’de yaşamıştı.

Kayla McBride maçı koparan isimlerden biri oldu

Fenerbahçe Alagöz Holding bu sonuçla beraber tarihinde ilk defa şampiyonluğa ulaştı. Daha önce dört kez final oynayan ve tamamını kaybeden sarı-lacivertliler ilk zaferine Çekya’nın başkenti Prag’da uzandı.

Stewart: Maçın tonunu belirlemek istemiştim

Maçın yıldızı ve dörtlü finalin en değerli oyuncusu Breanna Stewart maç sonrası yalnızca maçın tonunu belirlemek istediğini vurgulayarak “Ben sadece maçın tonunu belirlemek istemiştim. Bu bizim en büyük hedefimizdi. Bu hedefe kilitlenmiştik. Bu kupayı bir şekilde bizim almamız gerekiyordu. Ben sadece maçın tonunu belirlemek istemiştim. Takımımız mükemmel oynadı ve Avrupa şampiyonu olduk” dedi.

Telekom liderlik maçında Fenerbahçe’nin hattını kesti

Fenerbahçe’nin Ukraynalı yıldızı Alina Iagupova ise “Kalbim ve beynim patlamak üzere. Hayatım boyunca bu kupanın hayalini kurdum. Ne diyeceğimi bilemiyorum” diye konuştu.