Kuvvetli rüzgârlar nedeniyle pazar gününden cumartesiye alınan MotoGP Avustralya GP’sinde zafer Johann Zarco’nun olurken Jorge Martin uzun süre önde götürdüğü yarışı 5. bitirebildi.

Jorge Martin ve Francesco Bagnaia MotoGP’de son yılların en çekişmeli şampiyonluk yarışlarından birine imza atıyorlar. Avustralya’da devam eden rekabete Martin avantajlı başladı. Sprint yarışının iptal edildiği ve esas yarışın normalde pazar günü olması gerekirken kuvvetli rüzgârlar nedeniyle cumartesi gününe alındığı çılgın hafta sonunda Martin ön sıra avantajını uzun süre korudu.

Son tura lider giren Martin’i Johann Zarco ve Bagnaia takip ediyorlardı. Zarco takım arkadaşını geride bıraktı, lastikleri bitik halde olan Martin 5. sıraya kadar geriledi. Yarıştan sonra “Kariyerim boyunca hiç zafer kazanamayacakmışım gibi hissediyordum” diyecek olan Johann Zarco Avustralya’da zirveye çıktı.

Bagnai ikinci ve Digiannantonio üçüncü oldu. Bu sonuçlarla beraber şampiyonada Bagnaia 366 puanla birinci sırada yoluna devam etti. Jorge Martin 339 puanla ikinci Bezzecchi 293 puanla üçüncü sırada yer aldı. MotoGP’de bir sonraki yarış 29 Ekim’de Tayland’da koşulacak.

Deniz Avustralya’da zirvede