2024 Paralimpik Oyunları'nda milli para atlet Aysel Önder elemelerde dünya rekoru kırarak geldiği finalde gümüş madalyanın sahibi oldu. Golbol Kadın Milli Takımı ise adını yarı finale yazdırdı.

Paris’te düzenlene 2024 Paralimpik Oyunları’nda milli sporcular performanslarını sergilemeyi sürdürdü. Stade de France’da düzenlenen atletizm müsabakalarında kadınlar 400 metre T20 sınıfında final koşusu gerçekleştirildi. Elemelerde 54.96’lık derecesiyle dünya ve paralimpik rekoru kıran Aysel Önder, finali 55.23’lük derecesiyle ikinci sırada bitirerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

Müsabakadan sonra Aysel, sevincini Türk bayrağıyla Stade de France’da zafer pozu vererek kutladı. Altın madalyayı 55.16’lık zamanıyla Ukrayna’dan Yulia Shuliar, bronz madalyayı ise Hindistan’dan Deepthi Jeevan Ji elde etti. Bu madalyayla Türkiye’nin oyunlardaki madalya sayısı iki altın, altı gümüş ve üç bronz olmak üzere 11’e yükseldi.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda atletizm branşında kadınlar 400 metre T20 sınıfında milli özel sporcu Aysel Önder, gümüş madalya kazandı.

Güney Kore’yi 6-3 yenen Türkiye Golbol Milli Takımı yarı finale yükseldi

Son iki paralimpik oyunların altın madalyalısı Türkiye Golbol Kadınlar Milli Takımı South Paris Arena’da oynanan yarı final müsabakasında Güney Kore’yle karşılaştı. İlk yarıyı 4-1 önde kapatan ay-yıldızlı ekip, maçı da 6-3. kazanarak yarı finalist oldu.

Milliler çarşamba günü saat 20:45’te Brezilya’yla karşılaşacak. Türkiye ile Brezilya arasında Paris 2024’te oynanan grup maçı 3-3 berabere bitmişti. Yarı finalin diğer eşleşmesi ise Çin ve İsrail arasında gerçekleştirilecek.

Ebru Acer madalyayı cebine koydu

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda para masa tenisinde kadınlar S11 sınıfında özel milli sporcu Ebru Acer çeyrek final maçında son paralimpik oyunlarının gümüş madalyalı Fransız sporcusu  El Ferney’le karşılaştı. Rakibini 11-6, 11-13, 11-7, 11-5 sonuçlarla 3-1 yenen 22 yaşındaki milli sporcu, yarı finale yükseldi ve madalya almayı garantiledi. Ebru Acer’in yarı final ve kalması durumunda final müsabakaları 5 Eylül Perşembe günü oynanacak.

İsmail Kartal’ın prensi Rade Krunic Kızılyıldız’a transfer oldu