Bahçeşehir Koleji önümüzdeki salı günü Beşiktaş'ı konuk edecek. EuroCup ikinci hafta maçı için satışa çıkarılan biletlerin kısa süre içinde tükenmesi siyah-beyazlı taraftarların tepkisini çekti.

Bahçeşehir Koleji ve Beşiktaş arasında doğal bir bağ var. Hüseyin Yücel’in Beşiktaş yönetimine girip ikinci başkan olmadan önce başkanlığını yaptığı kulüp bugünlerde Begüm Yücel’e emanet. Hüseyin Yücel’in kardeşi Begüm Yücel, başkanlığını yaptığı basketbol kulübüyle beraber EuroCup’ta başarı hedefliyor. Geçen sezon Europe Cup’ta finale kadar yükselen Bahçeşehir bu sezon daha iddialı bir kadroyla EuroCup yolculuğuna başladı.

İstanbul ekibi geçen sezon maçlarını Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynuyordu. Bu sezon maçlar Sinan Erdem Spor Salonu’na alındı. İlk hafta maçında Litvanya deplasmanında Wolves Vilnius’a konuk olan Bahçeşehir burada rakibini 80-69 yenerek sezona galibiyetle girdi. Bahçeşehir ikinci maçında salı akşamı Beşiktaş’ı konuk edecek. Bu maç İstanbul derbisinden ziyade kardeş derbisi olarak dikkat çekiyor. Maçın önemi sezona galibiyetle başlayan iki takımın karşılaşması olarak da önümüze çıkıyor. Beşiktaş da sezonun ilk maçını Buducnost’a karşı 94-76 kazandı. Geçen sezonun yarı finalisti yoluna kayıpsız devam etme niyetinde.

Bu yolda takımlarını desteklemek isteyen Beşiktaşlı taraftarlar da İstanbul’da oynanacak karşılaşmada takımlarının yanında olmak istiyorlardı. 16 bin 500 kişilik Sinan Erdem’de oynanacak maç için biletler satışa çıktı. Ancak Beşiktaş taraftarları henüz biletlere ulaşamadan “tükendi” bilgisi geldi. Kategori 3 olarak satılması planlanan biletin 300 lira olduğu ve saha içi birinci sıra biletin 2 bin 500 lira olduğu karşılaşma için biletlerin bu denli erken tükenmesi tepkiye yol açtı.

Beşiktaş taraftar hesapları sosyal medyadan nasıl bu kadar hızlı şekilde biletlerin tükendiğini sorguladılar. Bahçeşehir Koleji geçen sezon maçlarını Ülker Arena’da oynarken genel olarak kolejde okuyan öğrencilerin maçlara getirildiği görülüyordu. Öte yandan takımın taraftar kitlesinin bu denli büyük olmadığı açık. Dolayısıyla Beşiktaş taraftarlarının salona akın etmesinin istenmemesi üzerinden böyle bir kararın alınmış olması muhtemel. Öyle ya da böyle, bir dönem birleşmesi gündeme gelen iki takım arasında oynanacak kardeş derbisi öncesi Bahçeşehir Koleji yönetimi Beşiktaş’a adeta “Kardeşim sana bilet yok” dedi.

Dünyaca ünlü yazar, ‘Atatürk, basketbol değil futbol oynadı’ dedi, peki ne demek istedi?

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 2024-2025 sezonu fikstür çekimi yapıldı