Amerika Beyzbol Ligi MLB’de New York Yankees ve Baltimore Orioles arasında oynanan maçta bir kameraman başına isabet eden top sebebiyle hastaneye kaldırıldı.

Spor sahalarında işi en zor olan kişiler sporcular olarak görünür. Ancak o sporcuların her anını jenerik niteliği taşıyacak netlik ve açıyla izleyicilere aktaran kameramanların işi de son derece zordur. Öyle ki o kameramanlar çektiği maçtaki takımı destekliyor olsun ya da olmasın maçın heyecanından çok anın heyecanını izleyiciye aktarmakla yükümlü ve meşguldür. Bu bile mesleğin zorluğunu açıklamak için yeterlidir.

Kameramanlığın bu tarz psikolojik ve fiziksel zorlukları yetmezmiş gibi bazıları bulundukları konum nedeniyle fiziksel tehlike altında çalışır. Futbol maçlarında kale arkası kamerası için operatörlük yapanlar veya basketbol maçlarında pota altında duranlar her an bir darbeyle karşı karşıya kalma tehlikesi yaşarlar. Ancak bu sefer ki talihsiz kameraman haberi beyzboldan.

MLB’de oynanan New York Yankees – Baltimore Orioles maçında görevli Pete Stendel, 5. inningde atılan bir topun kafasına isabet etmesi sonucu yerde kaldı. Takım doktorları apar topar Stendel’ın yanına koşarken oyun 15 dakika süreyle durdu. Stendel sedyeye kaldırılıp stadyum dışına taşınırken 36 bin kişilik kalabalığa elini sallayarak iyi durumda olduğunu belirtti.

Stendel’a isabet eden top Orioles forması giyen çaylak oyuncu Gunnar Henderson tarafından atıldı. Baltimore Orioles takımı, resmi Twitter hesabından Stendel’a şifa dileğinde bulundu. Yankees ise Stendel’ın elini kaldırıp taraftarları selamladığı anı Twitter hesabından paylaştı. Stendel stadyum dışına taşınırken Yankees Stadyumu’ndaki taraftarların MVP (En Değerli Oyuncunun kısaltması) tezahüratlarının yapıldığı duyuldu.

Arsene Wenger’in heykeli dikiliyor