CEV Erkekler Challange Cup’a katılım biletinin dağıtıldığı Balkan Kupası’nın finalinde Bulgaristan temsilcisi Beroe 2016'yla karşılaşan İzmir temsilcisi Arkas rakibini 3-0 mağlup ederek hem kupanın hem de Challange Cup katılım hakkının sahibi oldu.

2024 Erkekler Balkan Kupası’nın final maçında Arkas ve Bulgaristan temsilcisi Beroe 2016 karşı karşıya geldi. Kadınlarda Galatasaray’ın PAOK’u yenerek CEV Challenge Cup’a katılım hakkı elde ettiği turnuvanın erkekler branşında Arkas da aynı bileti elde etmek için parkeye çıktı.

Yunanistan’ın Selanik kentindeki Alexandros Nikolaidis Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın setlerinde 25-22, 25-15 ve 25-18’lik üstünlük kuran Arkas  müsabakadan 3-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla kupayı müzesine götüren Arkas aynı zamanda Avrupa macerasını CEV Challenge Cup’ta sürdürme hakkını da kazandı. İzmir temsilcisi kupanın ilk turunda Finlandiya’nın AKAA takımıyla eşleşti.

Kadınlarda Galatasaray sonrası erkeklerde de Arkas’ın elde ettiği zaferle birlikte Balkan Kupası, voleybolun iki branşında da Türkiye’ye gelmiş oldu. Arkas’ın şampiyon olduğu final maçından önce oynanan Erkekler Balkan Kupası üçüncülük maçında ise Romanya’dan Steaua Bükreş, ev sahibi Pegasus Polichnis’i 3-1 yendi.

Kadınlar Kupa Voley finali nefes kesti, kazanan Vakıfbank oldu