EuroLeague'de mücadele eden ekiplerden Barcelona, Roger Grimau'dan boşalan koçluk koltuğuna Joan Penarroya'nın geldiğini açıkladı.

Barcelona Basketbol Takımı kupasız geçirdiği sezonun ardından koç değişikliğine gitti. 2022-23 sezonu sonunda Sarunas Jasikevicius’la yollarını ayıran ekipte genel menajer Juan Carlos Navarro, kulübün eski basketbolcularından Roger Grimau’yla anlaştıklarını açıklamıştı. Grimau yönetimindeki Barça EuroLeague’de son dördün uzağında kalırken ligde yarı final serisinde Real Madrid’e elenmekten kurtulamadı. İspanya Kupası’nı da alamayan ekip yıllar sonra bir sezonu kupasız kapadı.

Bu kötü gidişatın faturası Grimau’ya kesildi ve genç koçla yollar ayrıldı. Navarro ve yönetimin yeni koç kararı merakla beklendi. Zenit’i çalıştıran Xavi Pascual ve sezon ortasında Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra hala boşta olan Dimitris Itoudis gibi isimler öne çıkan adaylardı. Ancak iki isim de Barcelona ile anlaşamadılar. Katalanlar son olarak Baskonia’yı çalıştıran Joan Penarroya’ya yöneldiler. Geçtiğimiz sezona kötü başlayan takımla sezonu tamamlayamayan Penarroya boştaydı. Barça, İspanyol koçla iki yıllık anlaşma imzalandığını duyurdu.

Monaco’da merakla beklenen imza atıldı

Geçtiğimiz sezon EuroLeague’in en değerli oyuncusu seçilen ve EuroLeague tarihinin en skorer ismi olarak tarihe adını yazdıran ABD’li gard Mike James, Monaco’yla sözleşmesini yeniledi. Oyuncunun ismi birçok farklı takımla anılıyordu. Ancak Monaco yıldızıyla anlaştı ve 33 yaşındaki basketbolcunun Fransa’daki kariyerine üç sezon daha devam edeceği duyuruldu.