LaLiga’da 9. hafta perdesi kapanırken Barcelona, Granada deplasmanından 2-2’lik beraberlikle döndü. Atletico Madrid evinde Real Sociedad’ı mağlup etmeyi başardı.

İspanya LaLiga’da büyük heyecan yaşandı. Son derece çekişmeli karşılaşmalara sahne olan haftanın kapanış gününde Barcelona, Granada’ya konuk oldu. Barça, henüz 1. dakikada Bryan Zaragoza’nın golüyle şoka uğradı. Zaragoza 29’da farkı 2’ye çıkaran golü de attı. Ancak Barcelona pes etmedi. 45+1’de Lamine Yamal ağları sarstı. 16 yaşındaki oyuncu bu golle beraber LaLiga tarihinin en genç golcüsü oldu. Barça, 85’te Sergi Roberto ile beraberliği yakaladı ve basksını sürdürdü ancak bu baskı sonuç vermedi. Granada ve Barcelona 2-2 berabere kaldı. Barça 21 puanla 3. sırada kaldı.

Atletico Madrid ligin Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcilerinden Real Sociedad’ı konuk etti. Son haftaların formda ekibi Samuel Lino’nun 22’deki golüyle öne geçti. Bu gole yanıt 73. dakikada geldi ve Oyarzabal skoru eşitledi. Ancak pes etmeyen Atletico, kazandığı penaltıyı Fransız golcüsü Antoine Griezmann ile değerlendirince 3 puan geldi. Atletico bir maç eksiğiyle 19 puana geldi.

Bellingham atıyor, Real Madrid zirveye yürüyor

LaLiga’da günün sonuçları:

Villarreal – Las Palmas 1-2

Celta Vigo – Getafe 2-2

Deportivo Alaves – Real Betis 1-1