Galatasaray'ın başarılı futbolcusu Barış Alper Yılmaz gelecek planları ve hayalleri hakkında konuştu. Barış Alper ileride ülkesini yurt dışında temsil etmek istediğini belirtti.

Bir futbolcudan bahsederken kullanılabilecek sıfatlardan biri oynadığı pozisyondur. Ancak Barış Alper Yılmaz’dan bahsederken başarılı kanat, değerli bek ya da yetenekli forvet demek, diğer becerilerine haksızlık etmek demek.

Başarılı futbolcu tabiri onun için en uygunu. Zira Galatasaray’la iki sene üst üste şampiyonluk yaşayan futbolcu bu süreçte pek çok farklı pozisyonda görev aldı, görev aldığı her maçta da yüzde yüzünü sahaya koymaya çalıştı. 24 yaşındaki futbolcu geride kalan sezon 55 maça çıkıp 7 gol atıp 12 asist yaptı. Barış Alper artık A Milli Takımın Almanya’daki Avrupa Şampiyonası yolculuğunda başarı için ter dökecek.

Bu yolculukta TRT Spor’un sorularını yanıtlayan Barış Alper çarpıcı demeçler verdi. Geçtiğimiz sezonu değerlendiren Barış Alper “62 maç… Hayatımda ilk defa bu kadar maça çıktım. Hepsi Okan Hoca’nın sayesinde ona teşekkür ediyorum. Fiziğime iyi bakıyorum, bende çember diye bir olay var. O çemberin içinde sadece ailem, iş arkadaşlarım, yakın hissettiğim insanlar var. Onlarla vakit geçiriyorum, kafam dağılıyor, bana çok iyi geliyor. Sezon içinde çok fazla dışarı çıkmıyorum, evin içindeyim. Kendime oluşturduğum bir konfor alanım var. Genelde bilgisayar oyunları oynuyorum. Zaten hep antrenman ve maç oluyor, rahatlamak gerekiyor” dedi. Genç oyuncu kulüp sezonu haricinde milli maçlara da çıkmıştı.

Çok fazla farklı mevkide oynaması hakkında “Mevki ayırmıyorum, hocam nerede görev verirse oynamaya çalışıyorum. Hele millî formada hiç ayırmıyorum. Nerede görev verilirse katkı vermeye çalışıyorum. ‘Stoper oyna’ denirse de oynamaya çalışırım” dedi. Gelecek planlarıyla alakalı şunları söyledi: “Transfer işlerine hiç bakmıyorum. Ben işime odaklıyım, menajerim ilgileniyor o konularla. Bizim işimiz bu, olursa zaten gereken yapılacaktır. Tabii ki benim de hayallerim var. Ben de bir Türk olarak ülkemi yurt dışında temsil etmek istiyorum.”

Ligin 37. haftasındaki derbide karşı karşıya geldiği ve bir ara gerilim yaşadıkları Osayi Samuel’le ilgili “Osayi ile taraftarlar bizi rekabete sokuyor. O da çok güçlü gerçekten. Onunla değişik bir enerjimiz var. O pozisyonda o gülünce ben de kendimi tutamadım gülmeye başladım.” dedi. Barış Alper oyun tarzıyla alakalı “Genelde beni Mbappe’ye benzetiyorlar. Yüzümün yarısını onunla birleştiriyorlar falan… Benim örnek aldığım en büyük isim Cristiano Ronaldo. O tünelde o bakışmalar nasıl olacak çok merak ediyorum.” diye konuştu.

Okan Buruk transferden bahsetti, tartışılan görüntüsü için özür diledi