Konferans Ligi üçüncü turunda Başakşehir deplasmanda 1-0 kazandığı maçın rövanşında Gürcisan ekibi Iberia Tiflis'i 2-0 yenerek play-off turuna yükseldi. İstanbul ekibinin rakibi İrlanda'nın St. Patrick's Athletic takımı oldu.

Başakşehir, Konferans Ligi üçüncü eleme turu rövanş maçında sahasında Gürcistan’ın Iberia Tiflis ekibini konuk etti. İlk maçta rakibini son dakikada Davidson’un golüyle 1-0 yenen ev sahibinde teknik direktör Çağdaş Atan, ligde oynadıkları Rizespor karşılaşmasına göre ilk 11’inde altı değişiklik yaptı.

Teknik direktör Çağdaş Atan, Lima, Keny, Berkay Özcan, Berat Özdemir, Figueiredo ve Serdar Gürler’in yerine Ömer Ali Şahiner, Onur Ergün, Pelkas, Deniz Türüç, Davidson ve Piatek’i ilk 11’de sahaya sürdü. Yeni transfer Matchoi Djalo, sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda yer almadı.

Viyana’da valsi Trabzonspor değil Rapid yaptı

İlk yarıda karşılıklı ataklar vardı. 12’de Iberia Tiflis gole yaklaştı. Mamageishvili’nin soldan kullandığı kornerde Kokhreidze’nin ön direkte topuğuyla vuruşunda top kaleci Muhammed Şengezer’den döndü. Altıpasın içinde Cheickne’nin ayak koyduğu meşin yuvarlağı kaleci Muhammed bir kez daha çelerek gole izin vermedi. 16’da bu kez Başakşehir tehlikeli geldi. Pelkas’ın ceza sahası içi sol çaprazdan uzak köşeye yaptığı vuruşta top kaleci Makaridze’den döndü. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya Başakşehir fırtına gibi başladı. İlk dakikada Soldan gelişen atakta Pelkas kalenin bir metre önünden topu dışarı attı. Ev sahibi aradığı gılü 50’de Piatek ile buldu. Soldan gelen ortada Kemen’in aşırttığı topu Polonyalı golcü kafayla tamamladı. Ağlara giden topla Başakşehir iyice rahatladı.

62’de bir çok net pozisyonu değerlendiremeyen Pelkas sahneye çıktı. Kazanılan serbest atışta Deniz Türüç ile birlikte topun başına geçen Yunan futbolcu harika bir vuruş yaptı. Top Gürcü kaleci Makaridze’nin müdahalesine karşın ağlarla buluştu. Kalan dakikalarda da pozisyonlara giren Başakşehir oldu. Iberia Tiflis maçın 90. dakikasında direkter dönen topla gole yaklaştı. Çağdaş Atan’ın takımı sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Rakip St. Patrick’s Athletic

Başakşehir, Konferans Ligi’ne kalabilmek için play-off turunda St. Patrick’s Athletic ile oynayacak. İrlanda takımı, Azerbaycan ekibi Sabah’ı iki maçta da 1-0 yenerek tur atladı. Konferans Ligi elemeleri play-off turunda ilk maçlar 22 Ağustos, rövanşları ise 29 Ağustos’ta yapılacak.

Süper Lig fikstürüne Avrupa ayarı