Basketbol Süper Lig açılış haftasında ilk maç oynandı. Mersin Spor, ligin açılış karşılaşmasında Merkezefendi deplasmanından 75-65 galip ayrıldı.

Basketbol Süper Ligi’nde sezon başladı. Mersin Spor geçtiğimiz sezon TBL’de play-off şampiyonu olduktan sonra uzun bir aranın ardından Süper Lig’e çıkma başarısı göstermişti. Ligin yeni ekibi, Merkezefendi deplasmanında sezonu açtı. Kadrosunda Ben McLemore gibi bir yıldızı bulunduran Merkezefendi hücumda iyi başladı. Ancak Mersin de üç sayılık atışlarla rakibine cevap verince 21-20 Mersin üstünlüğüyle geçildi. İkinci çeyrekte savunmalar işin içine iyiden iyiye girdi ve skor kıtlığı başladı. Devre 42-33 Mersin üstünlüğüyle bitti. İkinci yarıda sert savunmasıyla bu farkı koruyan Mersin 75-65’lik skorla sahadan galip ayrılmayı başardı.

Böylelikle Mersin lig macerasına galibiyetle giriş yaptı. Isaiah Pineiro 19 sayı, 6 asist ve 3 ribauntla kendisinden beklentileri karşılayan bir performans ortaya koydu. Pako Cruz 15 sayı bulurken Justin Cobbs 11 sayı üretti. Merkezefendi cephesinde Tyler Cook ve Vrenz Bleijenbergh 14’er sayı üretti ancak yeterli olmadı.

Bolu’da Merih Demiral için ‘bozkurtlu heykel’