Basketbolda uzun süredir kullanımı gündeme gelen dört sayılık atış çizgisi Filipinler'deki parkelerde yerini aldı. Tarihin ilk dört sayılık basketini NBA yıldızı Paolo Banchero'nun kuzeni Chris Banchero kaydetti.

Basketbol kurulduğu günden bugüne sürekli kendini yenileyen bir spor. Zaman içinde gelen şut saati, üç saniye ve yarım daire kuralı gibi eklemeler sporu sürekli ileri taşıdı ancak hiç kuşku yok ki basketboldaki en büyük değişimi üç sayılık atış kuralı getirdi. 1979’da NBA, 1984’te ise FIBA parkelerinde kendisine yer bulan üç sayılık atış çizgisi oyunun dinamiklerini tamamen farklılaştırmakla birlikte sporu seyir zevki açısından da daha izlenebilir bir hale getirdi. Bugünlerde ise gelecekte basketbolu tamamen değiştirebilecek bir yenilik Uzak Asya’da ilk kez yürürlüğe sokuldu.

Filipinler basketbolunda özellikle NBA’de son yıllarda sık sık gündeme gelen dört sayılık atış çizgisi parkedeki yerini aldı. NBA All-Star hafta sonu etkinliklerinde ünlüler maçında kullanılan dört sayılık atış çizgisi Filipinler’deki Meralco-Magnolia maçında ilk kez kullanıldı. Üç sayı çizgisinin dört feet ötesine kurulan bu yeni yayın gerisinden isabeti bulan ilk isim Orlando Magic’in yıldızı Paolo Banchero’nun kuzeni Chris Banchero oldu.

Asya’da basketbolun çok sevildiği bir ülke olan Filipinler’de ilk kez denenen bu yeniliğin NBA ya da Avrupa basketbolu tarafından kendi oyunlarına entegre edilip edilmeyeceği merakla bekleniyor.

Iğdır FK üzerinden tozu attı, Adanaspor filelerine altı gol birden bıraktı