Geçen sezonu Fenerbahçe'de geçiren ve haziran ayı sonunda sarı-lacivertlilerle kontratı sona erecek olan Michy Batshuayi'yi transfer etmek için Galatasaray devreye girmişti. Sarı-kırmızılıların transferi bitirme aşamasına geldiği öğrenildi.

Galatasaray transferde bombayı patlatmaya hazırlanıyor. Geride kalan sezonda Fenerbahçe forması giyen Michy Batshuayi’yle sarı-kırmızılılar her konuda anlaştı.

Fenerbahçe’de geçen sezon 27 Süper Lig maçına çıkıp 12 defa rakip fileleri havalandıran Belçikalı forvetin sarı-lacivertlilerle bir yıl sözleşme uzatma opsiyonu olduğu düşünülüyordu ancak sonradan edinilen bilgilere göre opsiyonun ilk 11’de belirli sayıda maça çıkmaya bağlı olduğu ve sezonun çoğunu yedek başlayarak geçiren Belçikalı futbolcunun bu şartı karşılayamadığı öğrenildi.

Fenerbahçe 30 Haziran tarihinde sözleşmesi resmen sona erecek futbolcusuna üç yıllık sözleşme, bir milyon euro imza parası ve üç milyon euro yıllık ücret önerdi. Transfer için devreye giren Galatasaray ise yine üç yıllık sözleşme, üç milyon euro maaşın yanı sıra üç milyon euro da imza parasını masaya sürdü. Galatasaray’ın teklifinden sonra Fenerbahçe önerdiği rakamlarda iyileştirmeye gitme yolunu seçse de Batshuayi teşekkür edip masaya oturmayı reddetti. Sarı-kırmızılılar ve Batshuayi arasındaki imzanın kısa süre içinde atılması, resmi açıklamanın Belçikalı oyuncunun kontrat bitim tarihi olan 30 Haziran’dan sonra yapılması bekleniyor.

Transferde son dakika pürüzü çıkmaması durumunda Batshuayi Üç Büyükler’in tamamında forma giyen ilk yabancı futbolcu olacak.

Galatasaray’dan Ali Koç’a imalı paylaşım: Kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışanlar başaramayacak