Belçika Grand Prix'sine sıralama turlarını birinci sırada bitiren Red Bull Racing takımından Max Verstappen grid cezası alınca ilk sırayı Ferrari'den Charles Leclerc'e kaptırdı.

2024 Formula 1 sezonunun 14. yarışı Belçika’da düzenlenecek. Pazar günkü yarıştan sonra pilotlar, 23 Ağustos’a kadar piste çıkmayacak ve yaz arasına girecek. Liege eyaletindeki Stavelot kasabasında bulunan 7 kilometrelik Spa-Francorchamps Pisti’nde düzenlenen sıralama turlarında en hızlı isim Red Bull’un 3 kez dünya şampiyonluğu yaşayan pilotu Max Verstappen olsa da, Hollandalı pilot aracında parça değişikliğine gittiği için 10 sıra grid cezası ile cezalandırıldı. Verstappen yarışa 11. sıradan başlayacak.

Ferrari son birkaç yarışta istediği sonuçları alamadı ve taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Markalar sıralamasında da 3. sıraya gerileyen Tifosiler, Charles Leclerc’in 2. sırada bitirmesi ile ve Verstappen’in de grid cezası ile gelen pole pozisyonunun sevincini yaşadı. Pazar günkü yarışta Ferrari, Monakolu pilotuyla en önden başlayacak.

🏎️ Belçika’da pole pozisyonunun sahibi: Charles Leclerc! #F1 | #BelgianGP

Yarışa Red Bull Racing pilotu Sergio Perez ikinci oldu. Mercedes’in 7 kez dünya şampiyonu olan pilotu Lewis Hamilton, sıralama turlarında iyi bir performans sergiledi ve McLaren pilotlarını geride bırakmayı başardı. 39 yaşındaki Britanyalı pilot, 4. sırada tamamladığı seansta Verstappen’in cezası nedeniyle üçüncü sıradan start alacak.

 

Formula 1 Belçika Grand Prix’inde yarış pazar günü saat 16.00’da yapılacak. Max Verstappen’in 10 ve Yuki Tsunoda’nın 60 sıra grid cezası ile oluşan dizilimse şöyle…

1) Charles Leclerc (Ferrari)

2) Sergio Perez (Red Bull)

3) Lewis Hamilton (Mercedes)

4) Lando Norris (McLaren)

5) Oscar Piastri (McLaren)

6) George Russell (Mercedes)

7) Carlos Sainz (Ferrari)

8) Fernando Alonso (Aston Martin)

9) Esteban Ocon (Alpine)

10) Alexander Albon (Williams)

11) Max Verstappen (Red Bull)

12) Pierre Gasly (Alpine)

13) Daniel Ricciardo (VCARB)

14) Valtteri Bottas (Sauber)

15) Lance Stroll (Aston Martin)

16) Nico Hulkenberg (Haas)

17) Kevin Magnussen (Haas)

18) Logan Sargeant (Williams)

19) Guanyu Zhou (Sauber)

20) Yuki Tsunoda (VCARB)

Mattia Binotto Formula 1’e Audi’yle dönecek