İngiltere'nin Slovakya'yı elediği maçta son saniye golü atarak karşılaşmayı uzatmaya götüren Jude Bellingham'ın golden sonra yaptığı uygunsuz hareket Türk medya kuruluşu 343 Digital'in kameralarına yakalanmıştı. UEFA Bellingham'a soruşturma açtı.

Bu sezonu Real Madrid’de kusursuza yakın geçirip Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan genç İngiliz futbolcu Jude Bellingham ülkesinin Slovakya’ya karşı oynadığı son 16 turu karşılaşmasında son saniyede enfes bir rövaşata golü atarak ada ülkesini şampiyonada tuttu. Bellingham’ın golden sonraki sinirli hareketleri yayın kameralarına yansımıştı, ancak dahası karşılaşmayı tribünde takip eden Türk medya kuruluşu 343 Dijital’in merceklerine yansıdı.

343’ün sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan videoda Jude Bellingham’ın cinsel organını gösterdiği görüldü. Bu görüntü önce Türkiye, ardından da tüm dünyada hızla yayıldı. Video o kadar kısa sürede geniş çevrelere ulaştı ki Bellingham’ın kendisi de sosyal medya platformu X üstünden görüntüyü alıntılayıp yanıt yazdı. Bellingham paylaşımında yaptığı hareketi “Maçtaki yakın arkadaşlarıma yönelik aramızdaki bir şakadan fazlası değildi. Slovakya takımının gösterdiği mücadeleye sonsuz saygı duyuyorum” şeklinde savundu. Bellingham’ın bu sözleri başını beladan kurtarmaya yetmedi.

UEFA soruşturma başlattı

Görüntülerin kamuoyuna yayılmasının ardından UEFA’dan açıklama geldi. Avrupa futbolunun çatı kurulu Jude Bellingham’a Slovakya’ya attığı golden sonra yaptığı sevinç jesti için “temel ahlak kurallarını ihlal ettiği” gerekçesiyle soruşturma açıldığını açıkladı.

UEFA resmi sitesinden yapılan açıklamada “Etik ve Disiplin Müfettişi İngiliz Futbol Federasyonu oyuncusu Jude Bellingham’ın bu maçta meydana geldiği iddia edilen temel nezaket kurallarının olası ihlaline ilişkin bir disiplin soruşturması yürütecektir” dendi. Bellingham’a ceza çıkıp çıkmayacağı kısa süre içinde netleşmek zorunda çünkü İngiltere 6 Temmuz Cumartesi akşamı İsviçre’yle çeyrek final maçında sahaya çıkacak.

İngiltere kapı eşiğinden döndü… Bellingham sağ olsun