Futbola mesafeli dursa da hangi takıma sempati duyduğu sorulduğunda Beşiktaş'ı söyleyen tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı bu kez sevgisini farklı bir yolla gösterdi. Prof. Ortaylı, Siyah-Beyazlıların yeni sezon formasını giyerek poz verdi.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın ülke genelinde kabul gören ve büyük ilgiyle izlenen konularda genellikle olumlu fikirleri olduğunu söylemek zor.

Özellikle konu futbol olunca Hoca’yı iyi şeyler söylerken pek göremiyoruz. Fakat konu Beşiktaş olunca, Prof. Ortaylı için istisnai durumlar yaşanıyor.

Daha önce kendisine futbola olan ilgisi sorulduğunda, pek de ilgilenmediğini belirten, Dolmabahçe’de Beşiktaş’ın yeni stadının yapılmasına sert eleştirilen getiren Ortaylı, Süleyman Seba ve Çarşı grubu vesilesiyle Beşiktaş’ı desteklediğini söylüyordu.

 

“Ben Beşiktaş’ı tutuyorum, tutmak lazımsa” diyen Prof. Ortaylı şimdi işi bir adım öteye taşıdı ve Beşiktaş formasıyla poz verdi. Siyah-Beyazlıların yeni sezon formasıyla fotoğrafını Twitter’dan paylaşan Hoca, şu ifadeleri kullandı: “Kurulduğu günden bugüne kadar Cumhuriyet’in kalbinde yer alan Beşiktaş’ın 120 yılını, Cumhuriyet’in 100. yılıyla birleştiren formalarından biri. Bu güzel düşünce ve hediyeleri için teşekkür ederim.”

 

İlber Ortaylı her yere üniversite politikasına karşı