Bir önceki sezon beklentilerin çok uzağında kalan Beşiktaş'ta transfer hareketliliği sürüyor. Siyah-beyazlı kulüp İtalyan forvet Ciro Immobile'yi renklerine kattı.

Yaz transfer dönemine Gabriel Paulista hamlesiyle girip devamında kadrosuna kattığı Rafa Silva’yla adından söz ettiren Beşiktaş bir bomba daha patlattı. Siyah-beyazlılar İtalyan golcü Ciro Immobile’nin transferi için görüşmelerin başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi.

Beşiktaş’tan şu açıklama yapıldı, “Profesyonel Futbolcu Ciro Immobile’nin transferi konusunda oyuncu ve kulübü S.S.Lazio SPA ile görüşmelere başlanmıştır.” Ardından kulübün sosyal medya hesaplarından bir video paylaşıldı.

Ciro Immobile kimdir?

İtalyan futbolunun son yıllarda dünyaya sunduğu en önemli golcülerden biri olan Immobile, Salernitana altyapısında başlayan kariyerini Sorrento’da sürdürdü. İtalya’nın güneyinde, Napoli şehri çevresinde başlayan futbol kariyerinde adını çizmenin dört bir yanına duyuran Immobile, 2008 yılına gelindiğinde ülkenin en büyük kulüplerinden biri olan Juventus’un altyapısına transfer olarak yeteneklerini güneyden kuzeye, Torino kentine taşıdı. Juve altyapısında gösterdiği performansın ardından A takıma yükselmeden önce tecrübe kazanması için sırasıyla Siena, Grosseto ve Pescara’ya kiralandı. Pescara formasıyla Serie B’de geçirdiği 2011-12 sezonunda 37 maçta forma terleten Immobile 28 kez fileleri havalandırıp yedi de asist yaparak gol kralı olunca tüm dikkatleri üzerine çekti.

O dönem 22 yaşında olan Immobile, Pescara’daki kiralık kontratı sona erip Juventus’a geri döner dönmez Torino temsilcisi tarafından geri alım maddesiyle Genoa’ya transfer oldu. Genoa’da bir yıl geçiren İtalyan golcü Juventus’un sözleşmesindeki maddeyi kullanmasıyla zebralara geri döndü ve Juve tarafından şehrin diğer temsilcisi olan Torino’ya 13.5 milyon euro karşılığında satıldı. Torino formasıyla Serie A’ya damga vuran golcü oyuncu ligde çıktığı 33 maçta 22 defa gol sevinci yaşadı ve gol kralı oldu. Bu performansıyla Avrupa devlerinin de dikkatini çeken Immobile, 2014 yazında golcüsü Robert Lewandowski’yi ezeli rakibi Bayern’e kaptıran Borussia Dortmund’a Polonyalı yıldız oyuncunun yerini doldurmak için 18.5 milyon euro karşılığında transfer oldu. Kariyerinde ilk defa İtalya dışına çıkan Immobile’nin Almanya macerası istediği gibi başlamadı. Immobile, Bundesliga’da geçirdiği ilk sezonda beklentileri karşılayamayınca sezon sonu Sevilla’ya kiralandı.

Sevilla devamında yıldız golcünün bonservisini alsa da Immobile’nin La Liga performansı da beklentilerin uzağında geçti. Almanya ve İspanya’da istediğini bulamayıp kariyeri düşüşe geçen Immobile yeniden sıçrama yapabilmek için İtalya’ya dönmeyi tercih etti. Golcü oyuncunun dönüş adresi olarak seçtiği yer ise adını tüm dünyaya duyurduğu Torino oldu. 2016 kış transfer döneminde Torino’ya kiralanan Immobile, Serie A’da forma giydiği yarım sezonda 12 maça çıkıp beş gol attı ve dört defa asist yaptı. Devamında sakatlık geçiren yıldız golcü altı maçta forma giyemedi ve sakatlık dönüşü ligin son iki haftasındaki maçlarda kısıtlı süreler alıp gol katkısı veremedi.

İtalya’da geçirdiği yarım sezonda kendisini yeniden bulan Immobile çizmeye kesin dönüş yapmaya karar kılınca Sevilla onu başkent temsilcisi Lazio’ya 9.45 milyon euro bonservis bedeli karşılığı uğurladı. 2016-17 sezonundan itibaren Lazio forması giymeye başlayan Immobile kariyer zirvesini burada yaşadı.

Lazio’yla bir kez İtalya Kupası ve iki defa İtalya Süper Kupası’nda şampiyonluk yaşayan Immobile, 2017-18 sezonunda 29, 2019-20’de 36 ve 2021-22 sezonunda 27 kez fileleri havalandırarak Serie A’da üç kez daha gol kralı olma başarısı gösterdi. Immobile ayrıca 36 gol attığı 2019-20 sezonunda dünyanın en golcü oyuncusu olarak Altın Ayakkabı ödülünü de kişisel müzesine ekledi.

Lazio formasıyla çıktığı 340 resmi maçta 207 gol ve 54 asistlik katkı veren Immobile bu esnada İtalya A Milli Futbol Takımı’yla da Avrupa şampiyonu olma başarısı gösterdi. Ciro Immobile’nin ‘Gök Mavililer’in formasını terlettiği 57 müsabakada da 17 golü ve sekiz asisti bulunuyor.

Beşiktaş Rafa Silva’nın maliyetini açıkladı