Beşiktaş, Süper Lig dokuzuncu hafta mücadelesinde Konyaspor'u sahasında 2-0 yendi. Siyah-beyazlılar iç sahada ilk dört lig maçını kazanmış oldu. Kara Kartal 2003-04'ten sonra ilk kez bunu başardı.

Beşiktaş için 2023-24 sezonu başından sonuna kaosla geçti. Her ne kadar sonunda Türkiye Kupası kazanılmış olsa da tam beş farklı teknik direktör kulübede görev yaptı. Bu sorunlu sezonun her açıdan yorucu noktalarından biri de iç saha performansıydı. Beşiktaş evinde çıktığı 19 maçta taraftarını pek çok kez üzdü. Her ne kadar ilk altı maçta beş galibiyet ve bir beraberlik bulmuş olsalar da kalan 13 karşılaşmada beş kez yenildiler ve üç kez daha berabere kaldılar.

Adeta Dolmabahçe’deki kalesini yitiren Beşiktaş için Fenerbahçe ve Galatasaray gibi iki rakibine şampiyonluk yarışında ortak olmak için evindeki performansını yukarı çekmesi gerekiyordu. Sezona Süper Kupa’da 5-0’lık Galatasaray galibiyetiyle başladıktan sonra yeni teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ve yeni oyuncu grubunun kısa vadedeki en büyük sınavlarından biri iç saha performansının yukarı çekilmesiydi. Beşiktaş bu anlamda başarılı bir grafikle sezona girdi. 18 Ağustos’taki ilk iç saha maçlarında Antalyaspor’u 4-2 yendiler. 1 Eylül’de Sivasspor’u 2-0 yendikten sonra zorlu Eyüpspor karşılaşmasında da bir şekilde 2-1’lik galibiyete uzandılar.

22 Eylül’deki Eyüp maçının ardından yaklaşık bir ay boyunca lig karşılaşması için taraftarı önüne çıkmayan Beşiktaş’ın olumlu serisi Avrupa sahnesinde sona erdi. Frankfurt maçında alınan 3-1’lik yenilgi suratları düşürdü. Ancak bu maçta gösterilen performans da alkışa değerdi. Öyle ki rakip kaleci Kaua Santos adeta kariyer maçını oynadı. Kevin Trapp’in yokluğunda soru işareti olan bölgede Brezilyalı öyle bir performans ortaya koydu ki bir hafta sonra Frankfurt oyuncunun sözleşmesini uzatma kararı aldı.

Beşiktaş bayramı erken getirdi: 29 Ekim’e özel bayrak kırmızısı forma

Beşiktaş lig mesaisinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına özel olarak kırmızı formalarla taraftarı karşısına çıktığı mücadelede Konyaspor’u ağırladı. Kötü geçen 2023-24 sezonunda da Türkiye Kupası dahil üç kez karşılaştığı İç Anadolu ekibini üç maçta da 2-0’lık skorlarla mağlup etmişti. 2024-25 sezonundaki ilk maç da aynı skorla bitecekti. Ciro Immobile ligdeki sekizinci golünü penaltıdan atarken takımını öne geçirdi. Rafa Silva beş hafta süren gol hasretine ilk yarının son saniyelerinde son verdi. Bu gollerle beraber Beşiktaş, Galatasaray deplasmanı öncesi moral depoladı ve puanını 20’ye yükseltti.

Opta verilerine göre Süper Lig’de bu sezon oynadığı dört iç saha maçını da kazanan Beşiktaş 2003/04’ten bu yana ilk kez bir sezona seyircisi önünde dörtte dört yaparak başladı. Beşiktaş bir kez daha kalesini korudu ve taraftarının eve mutlu dönmesini sağladı. Kara Kartal milli ara öncesi 2 Kasım’da Kasımpaşa’yı konuk edecek. Milli ara dönüşü 24 Kasım’da Göztepe’yi ağırlayacaklar ve bir sonraki iç saha maçları 7 Aralık’ta ezeli rakip Fenerbahçe’ye karşı olacak.

Beşiktaş’ın yıldızları gündüz maçında parladı