Süper Lig sekizinci hafta maçında Beşiktaş, Gaziantep FK deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Siyah-beyazlılar üst üste üçüncü deplasman maçında puan kaybı yaşadı.

Giovanni van Bronckhorst’un için sınavın zorlu kısmı tam olarak ne zaman başladı? Trabzonspor deplasmanında mı? Yoksa Ajax’a karşı beklenmedik şekilde alınan farklı yenilgiyle mi? İç sahada Frankfurt maçında da istenen sonuç gelmedi üstelik bazı oyuncular taraftarlar tarafından ıslıklandı. Tüm bunların üstüne bir de milli ara öncesi son karşılaşmanın bitimine iki dakika kala gelen o gol hiç oldu mu?

Evet, bu da oldu. Beşiktaş, olağanüstü başladığı sezonda yeni bir sorunla karşı karşıya kaldı. Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst Beşiktaş’ın başına geçtiği gün elinde son derece kısıtlı bir kadro vardı. O kadroya Rafa Silva, Gabriel Paulista, Ciro Immobile, Cher Ndour, Felix Uduokhai, Emirhan Topçu gibi isimler dahil oldu ve 2023 yazını unutturmak isteyen Beşiktaş yönetimi, elindeki kontratlardan kurtulabildiğince kadroyu yeniledi. Yeni kadro sezonun ilk kısmını rüya gibi geçirdi. Süper Kupa maçında alınan beş farklı galibiyet, ligin ilk haftalarındaki tatmin edici oyun ve Avrupa Ligi biletinin gelmesi derken siyah-beyazlı camiada umutlar yükseldi.

Eski Kartal Beşiktaş’ı son dakikada yıktı

Ligde hala namağlup ilerleyen Beşiktaş için son birkaç haftaysa sancılı geçti. El Musrati’nin sakatlığı, Silva’nın düşen formu, orta sahada yer yer Jean Onana tercihinin verdiği tahribat ve bek bölgesinde oyuncuların yarattıkları zaaflar derken Beşiktaş zorlu fikstürde kan kaybetmeye başladı. Bu kayıplardan ilki Trabzonspor deplasmanında yaşandı. Rakibin 80 dakika 10 kişi oynadığı maçtan üç puan çıkarılamadı. Her ne kadar Dolmabahçe’de işler yolunda görünse de Ajax deplasmanında hiç kimsenin beklemediği 4-0’lık yenilgi, kadro derinliğinin yetersizliğini gözler önüne serdi. Her ne kadar ligde dönüşte Kayserispor deplasmanında üç farklı bir galibiyet alınsa da bu galibiyet de o kadar rahat gelmemişti. İlk yarı 0-0 bitmiş, işler ikinci yarıda çözülebilmişti.

Frankfurt karşısında Beşiktaş yine geçişte yaşadığı sıkıntı ve bu noktada orta sahasının istikrarıyla sınandı. Maç 3-1 aleyhte biterken Muçi ve Ersin taraftar tarafından ıslıklandı. Giovanni van Bronckhorst bu duruma büyük tepki gösterdi. Her ne kadar oyuncularını koruma refleksiyle hareket ediyor olsa da bu mağlubiyeti affettirmek gerekecek bunun için de dümen Gaziantep’e dönecekti. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Beşiktaş çekişmeli geçen ilk yarıda Immobile’nin penaltısıyla öne geçti. Ancak bu skoru korumak mümkün olmadı. İkinci yarıda çok daha korumacı bir yapıya bürünen takımda van Bronckhorst da buna yönelik hamleler yaptı. Bu hamlelerin arasında Semih Kılıçsoy’un olmaması maç sonu en büyük eleştiri noktalarından biri olacaktı.

Alman kartalı Kara Kartal’a fırsat vermedi

Sonuç olarak son dakikalarda oyunu rakip yarı alana yığan Gaziantep, eski Beşiktaşlı Alexandru Maxim’in duraklama anlarında attığı golle beraberliği yakaladı. Beşiktaş oynadığı son dört deplasman maçında üçüncü puan kaybını yaşamış oldu. Giovanni van Bronckhorst için milli ara dönüşü en büyük sınav, arkasında 40 bine yakın taraftarın desteğinin olmadığı zamanlarda takımının skora vereceği reaksiyon olacak. Ne de olsa siyah-beyazlılar milli ara dönüşü Konyaspor’la evinde oynadıktan sonra üst üste Lyon ve Galatasaray gibi zorlu karşılaşmalar yapacak. Bu maçlarda alınacak kötü sonuçlar, her iki kulvarda da gidişatı tamamen negatife yöneltir. Elbette en istenmeyen senaryo da bu olur. Son haftalarda alınan sonuçlara bakılırsa ekim ayının sonu, Beşiktaş’ın 2024-25 kaderi için belirleyici süreç gibi görünüyor.