EuroCup'ta mücadele eden Beşiktaş haftaya İsrail ekibi Hapoel Tel-Aviv'le karşılaşacak. Maçın adresi için EuroLeague yönetimi Sırbistan açıklaması yapmış ardından Beşiktaş "İstanbul" demişti. Şimdi Hapoel tarafından "Belgrad" açıklaması geldi.

EuroCup geçen hafta başladı. Türk basketbolunu turnuvada temsil eden takımlardan Beşiktaş’ın macerası da start aldı. Beşiktaş ilk hafta evinde Buducnost’u yendi, geçen gün Bahçeşehir deplasmanından farklı mağlup ayrıldı. Siyah-beyazlıların final hedeflediği sezonda üçüncü rakibi İsrail temsilcisi Hapoel Tel-Aviv olacaktı. İsrail ekibiyle oynanacak maçın adresiyle alakalı bilinmezlik sürüyor.

Geçen sezon EuroLeague, EuroCup ve Şampiyonlar Ligi’nde Türk takımlarının İsrail’le oynadığı karşılaşmalar Ortadoğu’daki gergin ortam ve bundan kaynaklı iki hükûmetin yaptığı anlaşmalar çerçevesinde Sırbistan, Letonya, Litvanya vb ülkelerde oynanmıştı. İsrail ekipleri de iç saha maçlarını buna benzer ülkelerde oynamıştı. Bu sezon da aynı bölgede devam eden gergin ortam sebebiyle uygulamanın sürmesi gündeme geldi. Beşiktaş’ın üçüncü haftada oynayacağı Hapoel maçı EuroLeague yönetiminin açıklamasıyla Belgrad’a alındı ve 9 Ekim olan tarihi 8 Ekim olarak güncellendi.

Beşiktaş tarafı bu duruma tepki gösterirken maçın normal akışında İstanbul’da oynanması için başvurularda bulundu. Başvurular karşılık buldu ve Beşiktaş cephesi resmi hesaplarından yaptığı açıklamada maçın İstanbul’da önceki tarih ve saatinde oynanacağını duyurdu. Bu açıklama Beşiktaş taraftarı nezdinde mutluluk yaratırken bir sezonun ardından ilk kez bir İsrail ekibinin Türkiye’de maç yapacak olması açısından 9 Ekim tarihi de değer kazandı.

Ancak Hapoel cephesinden bu sabah yapılan açıklama suyu bulandırdı. İsrail’in Lübnan’a ve ardından İran’ın İsrail’e saldırısı sonrası gerilimin tavan yaptığı Ortadoğu’da bu gelişmeler yine spor sahalarına yansıdı. Hapoel cephesi Wilnius’la oynadığı ikinci hafta maçını Bulgaristan’ın Samokov şehrinde oynadı. Bu karşılaşma ardından bu sabah yapılan paylaşımda “Takımımız gelecek hafta salı günü oynanacak maçta Belgrad’da Türk takımı Beşiktaş ile karşılaşacak. İsrail’e dönmemeyi seçen oyuncular ve takım görevlileri, Sofya’da kalacak. Daha sonra Belgrad’a geçerek salı günü Beşiktaş’a karşı oynanacak maç için takımın geri kalanıyla Belgrad’da buluşacak” dendi.

Hapoel cephesi maçın Sırbistan’ın başkentinde oynanacağını ısrarla vurguluyor. Ancak bu bilgi Beşiktaş tarafından gelen açıklamayla çelişiyor. EuroLeague yönetimi şimdilik konu hakkında sessiz. İki ülke hükûmeti arasında konu özelinde nasıl adımlar atılacağı belirsizliğini koruyor.

EuroLeague’den geri adım: Beşiktaş-Hapoel Tel Aviv maçı İstanbul’da oynanacak

Altı oyuncu Sofya’da kalacak

Güvenlik endişesi nedeniyle Hapoel’in altı oyuncusu hafta sonu oynanacak lig karşılaşması için İsrail’e gitmeyecek. Braian Angola, Marcus Foster, Ish Wainright, Bruno Caboclo, Ben Bentil ve Johnathan Motley haricinde Yunan Koç Stefanos Dedas da Bulgaristan’da kalacak ve salı günü oynanacağı söylenen Beşiktaş maçı öncesi kafileyi taşıyan uçak Sofya’dan bu şehirde kalanları aldıktan sonra Belgrad’a hareket edecek.