Beşiktaş, Lugano deplasmanında önce 1-0 sonra 3-1 öne geçti. İki seferinde de İsviçre temsilcisine yakalanan Kartal, İsviçre'den 3-3'lük skorla döndü. İki gol atan Gedson Fernandes ve harika asistiyle Rafa Silva Beşiktaş'ın en iyileriydi.

Şampiyonlar Ligi ikinci tur elemesinde Fenerbahçe’nin rakibi olan İsviçre’nin Lugano takımı Avrupa Ligi play-off turunda bu kez Beşiktaş ile eşleşti. İsviçre ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçiler Kara Kartal’a destek vermek için Thun Arena’ya akın etmişti.

İsviçre takımı, sosyal medyadan geçen sezon Konferans Ligi’nde aynı grupta yer aldıkları Beşiktaş’ı 3-2 yendikleri maçta attığı golleri hatırlatarak güne başladı. Lugano Teknik Direktörü Mattia Croci-Torti’nin de Fenerbahçe’ye elendikten sonra söylediği “Fenerbahçe, Beşiktaş’a göre daha kaliteli bir takım” sözü İstanbul’un siyah beyazlı takımı için ayrı bir motivasyon kaynağıydı.

Danimarkalı hakem Morten Krogh düdüğüyle başlayan maçta ilk bölüme damga vuran isim Beşiktaş’ın Brezilyalı savunmacası Gabriel Paulista oldu. Ev sahibi 17’de tehlikeli geldi. Steffen’in sağ kanattan Beşiktaş ceza sahasına yaptığı ortada, arka direkte Aliseda vurdu. Kaleci Mert Günok’u geçen topu Paulista çizgiden çıkarmayı başladı. 21’de Steffen’in ceza sahası önünden savunmanın arasından attığı topla buluşan Vladi’nin şutunda, kaleci Mert Günok başarılıydı.

Aynı dakikada Kartal’ın geriye düşmesini engelleyen Paulista, Mert Günok’ta aldığı topla asist yaptı. Brezilyalı futbolcunun defansın arkasına gönderdiği uzun topu takip eden Gedson Fernandes, ceza alanına girdi. Yakın direğe doğru yaptığı vuruş filelerle buluştu.

34’te Lugano beraberliği yakaladı. Mahmoud’un ceza sahası sağ çaprazına attığı topu Zanotti tek pasta ön direğe gönderdi. Altıpasın sağ çaprazına koşu yapan Bislimi, düzgün bir vuruşla skoru eşitledi. 37’de Steffen’in soldan kullandığı kornder arka direkte Vladi kafayı vurdu ancak top az farkla dışarı çıktı. 40’da Zanotti, Beşiktaş ceza yayının birkaç metre gerisinden şutunu çekti, top üstten auta gitti. İlk yarı 1-1 beraberlikle sona erdi.

Kara Kartal ikinci yarıya fırtına gibi başladı. 52’de Rafa Silva’nın harika pasıyla Gedson Fernandes kaleciyle karşı karşıya kaldı. Sakin kalan Portekizli Rafa Silva’nın pasını asiste çevirdi.

Rakip takım golün şokunu atlatamadan Kartal skoru 3-1 yaptı. 55’te soldan Masuaku’nun kullandığı kornerde Al-Musrati arka direkte toplabuştu. Yerden sektirerek kaleye gönderdiği top filelerle buluştu.

Beşiktaş’ın 3-1’den sonra maç bitmiş gibi davranması pahalıya mal oldu. 56’da ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Steffen, sol ayak içiyle uzak köşeye palse yaptı. Top Mert Günok’un bakışları arasında ağlarla buluştu. 63’te ev sahibi beraberliği sağladı. Sağ taraftan gelen atakta Zanotti’nin ceza sahasına çevirdiği yerden topta Paulista’nın ters vuruşu Beşiktaş filelerine gitti.

İrlanda’da Başakşehir direkten döndü

65’te Gedson Fernandes aut çizgisi üzerinden topu içeri çevirdi. Kaleci Saipi, Rafa Silva’nın altıpas önünden şutunda topu ayaklarıyla çeldi. 77’de Rafa Silva’nın serbest atıştan ceza sahasına gönderdiği ve savunmadan seken topa Onana kafayla vurdu. Kaleci son anda topu tokatlayarak gole izin vermedi. İki takım kalan dakikalarda pozisyonlara girse de değerlendiremedi. 3-3’lük skorla turu İstanbul’a bırakan Beşiktaş Lugano’yu gelecek hafta Tüpraş Stadı’nda konuk edecek.

Giovanni van Bronckhorst, skordan memnun olduğunu söyledi.

Giovanni van Bronckhorst: Savunmayı daha iyi yapmamız gerekirdi

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, “3-1’den sonra daha agresif oynamamız gerekiyordu. Rakibe iki gol hediye ettik diyebilirim. Savunmayı daha iyi yapmamız gerekirdi” dedi. Hollandalı teknik direktör şunları söyledi: “Deplasmandaki beraberliği iyi olarak düşünüyorum. İkinci maçı evimizde oynayacağız. Zor bir maç oldu. İstanbul’a iyi bir skorla gittiğimizi söyleyebilirim. Önümüzdeki hafta daha iyi olmalıyız. Bu zeminde istediğimiz oyunu oynayamadık. Oynaması zor bir Bu maçtan alacağımız pozitif şeyler var. Bu maçı analiz edip evimizdeki maça iyi başlamak istiyoruz.”

Lugano’nun saygıyı hak eden bir takım olduğunu belirten Giovanni van Bronckhorst, “Rakibi iyi analiz ettik. Çok fazla maçını izledik. İyi bir takım. Evimizde durum farklı olacak. Haftaya lige kalma aşamasında taraftarlarımız da bize yardımcı olacaktır. Bu maça bakarak orta sahada üç oyuncu bulundurmak istedim. Orta sahayı kontrol etme detayı önemliydi. Rakip orta sahada fazla oyuncu bulunduruyordu. Daha iyi olabilirdi. Gedson hücumda enerjik oynadı. Bu koşuları yapmasını hep istedim. İki gol attı ama üç gol de atabilirdi. Çalışkanlığımız iyiydi” dile konuştu.

Mattia Croci-Torti, takımının oyunundan memnun olduğunu söyledi.

Mattia Croci-Torti: İyi bir skor

Lugano’da teknik direktör Mattia Croci-Torti, takımının geriye düşmesine rağmen karakter ortaya koyduğunu söyledi. Croci-Torti şöyle konuştu: “Sahaya kazanmak için çıktık. Oyuncularımı tebrik etmek istiyorum, iyi oynadılar. Rakibin çok kaliteli futbolcuları var. Şanssız goller yedik. Takımım çok karakterli, geriye düşünce geri dönmeyi bildik. Avrupa’da tecrübe kazanıyoruz ve korkusuz oynuyoruz. Fenerbahçe’ye karşı da öyleydi. İçeride oynamamıza rağmen Fenerbahçe’den dört, Beşiktaş’tan üç gol yedik. Bundan ders çıkarmamız lazım. Beşiktaş, İstanbul’da yenmek zorunda. Bu da onları baskı altına sokuyor. 3-3 İstanbul’a avantajlı gitmemizi sağlayan iyi bir skor. Gedson Fernandes ve Rafa Silva gibi oyuncularla oynadılar. Mourinho, Gedson’u Tottenham’a istemişti. Biz çok organizeydik, çok iyi oynadık. Oyuncularımdan memnunum ama tek beğenmediğim konu duran toptan gol yememiz. Çoğu zaman ligde de kötü zamanlarda gol yiyoruz. Maçlarda daha konsantre olmamız lazım. Top bizdeyken iyi oynuyoruz ama kötü zamanlarda gol yiyoruz.”

Abdullah Avcı nefes, Trabzonspor ise avantajı aldı