Beşiktaş çok zorlandığı maçta Eyüpspor'u uzatmada Immobile'nin penaltıdan attığı golle 2-1 yendi. Kartal bir maç eksiğiyle lider Galatasaray'ın beş puan gerisinde.

Süper Lig’in altıncı haftasında şimdiye kadar mağlubiyet yüzü görmeyen iki ekipten Beşiktaş Arda Turan’ın çalıştırdığı Eyüpspor’u Dolmabahçe’de ağırladı. Bir önceki karşılaşmalarında berabere kalan takımlardan Beşiktaş’ta teknik direktör Giovanni van Bronckhorst Trabzonspor karşısındaki 11’i bozmazken Arda Turan yalnızca bir değişikliğe gitti. Tribünlerin tamamına yakınını dolduran siyah-beyazlı taraftarlar Narin Güran’ı unutmadı. Diyarbakır’da öldürüldüğü ortaya çıkan sekiz yaşındaki Narin için “Çocuklar ‘Narin’dir. İncitmeyin” yazılı pankart açıldı.

Karşılaşma oldukça yüksek tempoda başladı. Dakikalar 12’yi gösterirken Caner Erkin’in uzun pasında ceza yayında topu kontrol eden Thiam penaltı noktası civarından şutunu çekti fakat Mert Günol iki hamlede topun hakimi oldu. Ataklarını sürdüren Eyüpspor’da Midtsjö’nün Al-Musrati’den kazandığı topun ardından gelişen hücumda Saiz yay bölgesinden kaleyi yokladı, ancak Mert Günok topu kornere çelmeyi başardı. İlk 20 dakikası Eyüpspor’un gol pozisyonlarına sahne olan maçta Beşiktaş’ın en önemli tehlikesini yeni transfer Joao Mario başlattı. Rakibinden topu çalan Portekizli yaydaki Rashica’yı buldu, Rashica ise şık bir kontrolle kaleye yüzünü dönüp uzak köşeye bekletmeden yaptığı vuruşta fileleri bularak takımını 1-0 öne geçirdi.

Golün ardından tribünlerin de devreye girmesiyle ev sahibi ekibin baskısı arttı. 24’üncü dakikada Rafa’nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Rashica bekletmeden içeri çevirdi. Penaltı noktasından vuruşunu yapan Immobile, kaleci Berke Özeri’i geçemedi, boşta kalan topu Eyüpspor savunması uzaklaştırdı. Dolmabahçe’de soyunma odasına siyah-beyazlıların tek farklı üstünlüğüyle gidildi.

Yüksek tempoda seyreden maçta ikinci yarı da oldukça hareketli geçti. 54’üncü dakikada Caner Erkin’in kullandığı kornere Ahmed Kutucu kafayı vurdu, fakat top direk dibinden dışarı gitti. Devamında Beşiktaş ikinci gole yaklaşsa da Rashica’nın pasına topuğuyla vuran Rafa’nın denemesinde top çerçeveyi bulmadı. Kaçan golün hemen sonrasında siyah-beyazlılar bir şans daha yakaladı. Yine Rashica’nın sağdan ortaladığı top bu kez Joao Mario’yla buluştu fakat Portekizlinin kafa vuruşunda da top az farkla dışarı gitti. Karşılaşmada bir saatlik dilim geride kalmışken Mame Thiam savunma arkasına sarkıp kaleci Mert’i çalımlamaya çalıştığı pozisyonda yerde kaldı, hakem Zorbay Küçük aldatmaya yönelik harekete hükmedip Thiam’a sarı kart verdi. Ardından VAR’dan gelen uyarı sonrası monitöre giden hakem sahaya döndüğünde penaltı noktasını işaret etti, Thiam’ın da sarı kartını iptal etti. Vuruş için topun başına geçen Emre Akbaba fileleri havalandırınca Eyüpspor skoru eşitledi.

Beraberlik sonrası Arda Turan oyuna eski Beşiktaşlılardan Umut Meraş ve Tayfur Bingöl’ü dahil etti. Siyah-beyazlılarda ise Semih Kılıçsoy maça dahil oldu. Eşitliğin ardından daha fazla hücumu düşünen Beşiktaş’ın arka alanındaki boşluklar arttı. 80’de sağdan gelişen atakta Melih’in ortaladığı topa Ahmed Kutucu’dan önce son anda Rashica dokundu fakat top altıpas içindeki Thiam’ın önüne düştü. Thiam çok müsait pozisyondu kale ağları yerine Mert Günok’u nişanlayınca Eyüpspor öne geçme şansından yararlanamadı.

Zaman daraldıkça Beşiktaş’ta Rafa başta olmak üzere pek çok hücumcu birbirinden farklı denemelerle Berke’nin koruduğu kaleyi yoklamayı sürdürdü. Normal sürenin son dakikasında Semih Kılıçsoy soldan çalımlarla ceza sahasına girip sıfıra indiği pozisyonda Tayfur Bingöl’ün müdahalesiyle yerde kalsa da hakem autu gösterdi. Beşiktaşlıların yoğun itirazı esnasında iki takım oyuncuları arasında tartışma da yaşandı. Bu esnada VAR’dan uyarı alan Zorbay Küçük bir kez daha monitöre gitti ve aynı maçta ikinci kez VAR uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi. Beyaz noktaya topu diken Immobile çok net bir vuruşla rakip fileleri sarsıp Beşiktaş’ı 90+3’te öne geçirdi.

Uzatma diliminde Eyüpspor özellikle Shelvey’nin derine gönderdiği toplarla pozisyonlar aradı. 100’üncü dakikada Beşiktaş ceza alanında kalabalık oyuncu grubu içinde karamboller yaşansa da Dolmabahçe’den başka gol sesi çıkmadı. Beşiktaş çok zorlandığı maçta Eyüpspor’u 2-1 mağlup etti.

Bu sonuçla Beşiktaş Süper Lig’de Galatasaray’la birlikte namağlup iki takımdan biri olmayı başardı. Siyah-beyazlılar puanını 13’e yükseltip maç eksiğine karşın Fenerbahçe’yle durumu eşitledi, Galatasaray’ı takibini sürdürdü. Bu maça iki galibiyet ve üç beraberlikle gelen Eyüpspor ise Süper Lig’deki ilk yenilgisini tadarak dokuz puanda kaldı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst bu galibiyetle Nevio Scala’dan (2000/01) bu yana siyah-beyazlıların başında iç sahada görev yaptığı ilk üç Süper Lig maçını kazanan ilk yabancı teknik direktör oldu. Arda Turan’ın ise Dolmabahçe’deki şanssızlığı sürdü. Genç teknik adamın futbolculuk ve teknik adamlık kariyerinde çıktığı Beşiktaş deplasmanında hiç galibiyeti bulunmazken iki beraberlik ve yedi yenilgisi karnesinde yer alıyor.

Karadeniz derbisinde Samsun güldü