Yönetmen Zeki Demirkubuz, Beşiktaş'ın Trabzonspor'u 3-2 yenerek Türkiye Kupası'nı kazanmasının ardından kutlama için sokağa çıktı. Siyah beyazlı taraftarlar Demirkubuz'un küs olduğu Nuri Bilge Ceylan'ın geçen yıl kaybettiği annesine hakaret etti.

Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz bilinmeyen bir nedenle 2006’dan beri küsler. Bu küslükle ilgili yıllardır sinema çevrelerinde kimi iddialar ve imalar var. İddiaların öne çıkanı Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Üç Maymun’ filmini Zeki Demirkubuz’dan intihal ettiği şeklinde.

Nuri Bilge Ceylan geçen yıl yayınladığı ‘Kış Uykusu’ kitabında Zeki Demirkubuz ile küs olmalarına dair 17 yıllık sessizliğini ilk defa bozdu ve kitabın Yapım Güncesi böyle bir intihal olmadığını iddia etti. Zeki Demirkubuz da bu küslük ve iddialarla ilgili yıllarca sessiz kaldı. Fakat Nuri Bilge Ceylan’ın kitabıyla bu konuyu tekrar gündeme getirmesi üzerine o da sessizliğini bozdu. Bir televizyon yayına çıkan Demirkubuz, “Biz hiçbir zaman yakın arkadaş olmadık. Aç kalsam ekmek parası isteyeceğim biri değildir. Keşke sussaydı, zaten belli bir yaşa geldik, bu mesele böyle kapanıp gitseydi. Zaten Türkiye’de bütün hakikatler, zamanla unutulur giderdi. Ama yapamadı. Çalışkanlığıyla, aklıyla ondan başka kimsenin yapamayacağı başarılar kazandı. Ne gerek vardı bunlara. Susacak, dişini sıkacak ve bir daha tek kelime etmeyecek. Aksi takdirde, bir YouTube kanalı açıp her gün yayın yapacağım” demişti.


Aynı zamanda koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Demirkubuz, takımının 3-2 kazanıp Türkiye Kupası’nı kazandığı final karşılaşmasının ardından sokaktaki kutlamalara katıldı. Onu gören siyah beyazlı taraftarlar ise Nuri Bilge Ceylan hakkında küfürlü tezahüratlarda bulundu. Cep telefonuyla kalda alınan videoda Ceylan’ın geçen yıl hayatını kaybeden annesiyle ilgili hakaretleri duyan Demirkubuz’un gülümseyerek “Yapmayın oğlum ya…” dediği görüldü.

Kartal’ın çocuğu Serdar Topraktepe hedefe ulaştı