UEFA Avrupa Ligi üçüncü haftasında Lyon'a konuk olacak Beşiktaş'ta siyah-beyazlı taraftarlar Fransız ekibin stadyumuna alınmayacak.

Türk futbolunu UEFA Avrupa Ligi’nde temsil eden ekiplerden Beşiktaş üçüncü hafta müsabakasında Lyon’a konuk olacak. Karşılaşma 24 Ekim Perşembe günü saat 22.00’de Fransa’da oynanacak. Lyon tarafından gelen açıklamaya göre maça Beşiktaş taraftarı alınmayacaktı. Bu kararın üstüne Beşiktaş yönetimi harekete geçti ve taraftarının maça alınması için karara itiraz etti. Ancak itirazdan olumlu sonuç çıkmadı. Kulüp kararın değişmediğini duyurdu. Beşiktaş’tan şu açıklama yapıldı:

Lyon Valisi Futbol Takımımızla Olympique Lyon arasında 24 Ekim Perşembe günü OL Stadyumu’nda oynanacak UEFA Avrupa Ligi müsabakası ile ilgili olarak, taraftarlarımızın stadyuma ve Lyon kentine alınmamasına karar vermişti.

Kulübümüzün söz konusu kararın gözden geçirilmesi için yaptığı girişimler doğrultusunda Lyon Valiliği, Fransız Emniyeti, UEFA Güvenlik Birimi, Türkiye Futbol Federasyonu Güvenlik Koordinatörlüğü ve Türkiye NFIP’nin katılımıyla gerçekleşen güvenlik toplantısı neticesinde 2017 yılında yaşanan ciddi olayların tekrar etme ihtimali ve yüksek güvenlik riski nedeniyle Lyon Valiliği’nin aldığı karar kesin olarak onandı.

Olympique Lyon – Beşiktaş müsabakasında taraftarlarımızın deplasman tribününde yer alamayacağını belirtir, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına söz konusu maç için seyahat programı yapılmaması hususunu taraftarlarımızın bilgisine sunarız.

2017’de maç geç başlamıştı

İki ekip daha önce 2017 yılında yine UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek final aşamasında eşleşmişti. Şanssız bir şekilde Beşiktaş’ın penaltılar sonucu elendiği eşleşme büyük çekişmeye sahne olmuştu. İlk maçı Kara Kartal deplasmanda kaybetmişti. Kaleci Fabri’nin yaptığı hata göze batmıştı. Ancak maçtan çok maçtan önce yaşananlar akıllara kazınmıştı.

13 Nisan 2017 tarihindeki maçta ilk olarak tribünlerde patlama sesleri duyuldu. Daha sonra tribünlerde iki takım taraftarları arasında kavga çıktı. Bunun üzerine çok sayıda taraftar sahaya indi. Olympique Lyon Başkanı Jean Michel Aulas taraftarları sakinleştirmeye çalıştı. Olympique Lyon olaylarla ilgili olarak “Tribünün üst kısmından atılan meşaleler nedeniyle taraftarlar sahaya girdi” açıklamasını yaptı. Anonslarla taraftarların sakin olması yönünde uyarılar yapılırken her iki takım oyuncuları soyunma odasına gitti. UEFA yetkililerinin kulüp temsilcileriyle yaptığı görüşmeden sonra maçın oynanmasına karar verildi.

Futbolcular 35 dakikalık bekleyişin ardından sahaya çıktı. Her iki ekip oyuncuları ve teknik direktörleri alışılmışın dışında saha ortasında daire yaparak seremoniyi gerçekleştirdi. Oyuncular kısa süreli ısınmanın ardından karşılaşmaya başladı. Mücadele yaşanan olaylar nedeniyle 45 dakika gecikmeyle oynandı. UEFA’nın yüksek riskli olarak nitelendirdiği maçta çıkan olaylar sonrası bu sezonki maça konuk takım taraftarının alınmaması kararlaştırıldı.

İşte 2017’de çıkan olaylardan sonra oluşan görüntü.