EuroCup'ta mücadele eden Türk takımlarından Beşiktaş, Alman ekibi Ulm'ü 107-74 mağlup etti. Beşiktaş üst üste iki mağlubiyetin ardından farklı galibiyetle nefes aldı.

EuroCup’taki Türk temsilcilerinden Beşiktaş, kötü gidişe Akatlar’da dur dedi. İlk hafta Buducnost’u mağlup ettikten sona önce Bahçeşehir Koleji’ne ardından Hapoel Tel-Aviv’e kaybeden Beşiktaş, dördüncü haftada Ulm’le karşılaştı. Hafta sonu ligde Bahçeşehir’i yenerek nefes alan siyah-beyazlıların amacı bu maçı kazanarak yeni bir seriye başlamaktı.

Kara Kartal maça öyle bir konsantrasyon ve şut yüzdesiyle başladı ki Ulm üst üste top kayıpları yapıyor, Beşiktaş ise üst üste üçlüklerle farkı açtı. İlk çeyrek 31-9 bitti. Beşiktaş ikinci çeyrekte de yüzdeli hücum ederken devre 61-28 sona erdi. İkinci yarıda farkı koruyan Kara Kartal arada bir 40 sayı bandına çıkarsa da son çeyrekte Ulm’ün daha isabetli hücum etmesiyle karşılaşma 107-74 sonuçlandı. Beşiktaş’ta Kyle Allman 16, Dustin Sleva ve Jonah Matthews 15’er Kelan Martin ve Yiğit Arslan 12’şer sayı üretti. Derek Needham 9 sayı ve 8 asistle takımının hücumuna önderlik etti. Ulm’de Noa Essengue 19, Ben Saraf 16 sayı attı ancak bu performanslar farklı mağlubiyeti önlemedi. Ulm ilk kez yenilirken Beşiktaş ikinci kez kazandı.

Tarık’tan Bryant’a yanıt: EuroLeague faturayı çıkardı

 

Daçka, Manisa’yı geçti

Basketbol Süper Lig’de ikinci hafta heyecanı tek maçla sona erdi. Darüşşafaka ve Manisa Basket karşı karşıya geldi. İlk yarısı İstanbul ekibinin 56-40 üstünlüğüyle biten maçı Daçka, Manisa’yı 94-86 yendi. Tres Tinkle ve Enes Berkay Taşkıran 19’ar sayıyla galibiyette etkili oldular. Ayrıca Omari Moore ve Both Gach 17 sayıyla mücadele ettiler. Manisa’da Hugo Besson 26 sayıyla mücadele etti.