Son olarak Portekiz A Milli Takımı formasıyla EURO 2024'te mücadele eden Beşiktaş'ın da eski stoperlerinden Pepe 41 yaşında aktif futbolculuk kariyerini noktaladığını açıkladı.

Kariyerinde Porto, Real Madrid ve Beşiktaş gibi önemli kulüplerin formasını terleten Portekizli savunma oyuncusu Pepe 41 yaşındayken emekli olma kararı aldı. Futbol tarihine geçecek Pepe son olarak EURO 2024’te ülkesi milli takımıyla mücadele etmiş, oynadığı dört maçta toplam 410 dakika süre almıştı.

2007’de Porto’dan Real Madrid’e transfer olan Pepe 10 sene kesintisiz oynadığı İspanyol devinde üç Şampiyonlar Ligi, iki FIFA Kulüpler Dünya Kupası, iki UEFA Süper Kupa, üç La Liga, iki İspanya Kral Kupası ve üç de İspanya Süper Kupası sevinci yaşadı. Real Madrid sonrası Beşiktaş’a transfer olan Pepe, İstanbul’da geçen bir buçuk sezonda kupa sevinci yaşayamadı. Beşiktaş formasıyla 52 maça çıkan Portekizli yedi gol atıp üç de asist yaptı. Beşiktaş’ın ardından emeklilik için Porto’ya döndüğü düşünülen başarılı stoper ülkesinin takımında tam beş sene top koşturdu ve bu süreçte iki Portekiz Ligi, dört de Portekiz Kupası kazandı.

141 kez Portekiz A Milli Futbol Takımı forması giyen Pepe 2016’da Avrupa şampiyonu olan kadronun da değişmez bir parçasıydı. Pepe ayrıca Portekiz’le 2019 yılında UEFA Uluslar Ligi’ni de kazanmıştı.

 

İhtiyarlara yer var: Pepe tarihe geçti