Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi ikinci hafta maçında Eintracht Frankfurt'a 3-1 yenildi. Maçın öne çıkan ismi Frankfurt kalecisi Kaua Santos olurken Alman basını da Brezilyalı kalecinin performansını övdü.

Beşiktaş, Eintracht Frankfurt’la karşılaştı. Siyah-beyazlıların öncelikli hedefi Ajax’a karşı alınan 4-0’lık mağlubiyeti telafi edecek, taraftarlarını sevindirecek bir galibiyete imza atmaktı. Kara Kartal açık söylemek gerekirse kötü de bir performans ortaya koymadı. Ne de olsa rakip kaleci 10 kurtarış yaparak tarihi bir performans sergiledi. Ancak günün sonunda alınan 3-1’lik bir yenilgi vardı. Bu yenilgi Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde 36 takım arasında son sırada yer almasına neden oldu. İki haftada istediği sonuçları alamayan takımda kaleci Ersin Destanoğlu ve Ernest Muçi gibi isimler taraftarlar tarafından ıslıklandı. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Giovanni van Bronckhorts bu ıslıklamalara anlam veremediğini belirterek bir daha böyle bir şey duymak istemediğini vurguladı.

Karşılaşmayla alakalı olarak haber yapan Bild “İstanbul kazanında öfkeli Frankfurt zaferi” başlığını atarken “Boğaz’ın hemen kıyısında Frankfurt, olgun bir performans sergileyerek Beşiktaş’la oynadığı ikinci Avrupa Ligi maçını 3-1 kazandı” dedi. Frankfurt’un hafta sonu Bundesliga lideri Bayern Münih’le karşılaşacağını vurgulayan gazetede “İstatistiksel olarak dünyadaki en gürültülü stadyumda. Çılgın fanlar şimdiden 140 desibeli aştı; bu, 25 metre öteden havalanan bir jetten daha yüksek bir sesti” diyerek ne kadar zorlu bir atmosferde galibiyetin geldiğini okuyucularına iletti.

Kicker van Bronckhorst’un ıslıklamalara tepkisini haberlerine taşıdı ve “Yaz aylarından bu yana takımın başında olan Hollandalı, ‘Maç sırasında ıslıklar çalındı,’ dedi ve ekledi: ‘Kariyerimde ilk kez böyle bir şey oldu. Bunu anlamıyorum. Biri bana bunu açıklayabilir mi? Böyle bir performanstan sonra… Daha önce takımlarımda başıma hiç böyle bir şey gelmemişti'” sözleriyle haberi okuyucularına aktardı.

Kicker’deki bir diğer haberde “Kaua Santos uzun süredir formda: Eintracht Beşiktaş deplasmanında güvenle kazandı” başlığı atılırken Brezilyalı kalecinin kritik kurtarışlarından söz edildi. Frankfurt Viktoria Plzen’le 3-3 berabere kalırken eleştirilen ve Holstein Kiel’i 4-2 yenerken güven vermeyen kaleci hakkında formunu yükselttiği vurgulandı. 21 yaşındaki genç isim Kevin Trapp’in yokluğunda forma şansı bulmuştu. Beşiktaş maçı dikkate alınırsa bu şansı fazlasıyla iyi değerlendirdi.

Alman kartalı Kara Kartal’a fırsat vermedi