Beşiktaş'ın İsrail ekibi Hapoel Tel Aviv'le oynayacağı EuroCup maçı için bir kez daha lokasyon değişimine gidildi. Hükümetin güvenlik garantisi vermesinin ardından İstanbul'a alınan maç için yeniden Belgrad adres gösterildi.

EuroCup’ta İsrail temsilcisi Hapoel Tel Aviv’le karşılaşacak olan Beşiktaş’ta maçın nerede oynanacağına dair soru işaretleri sürüyor. İsrail’in Gazze’ye saldırmasının ardından bir önceki sezonda Türk takımları ve İsrail temsilcileri karşı karşıya gelmiş, karşılaşmalar hükümetin güvenlik garantisi vermemesi sebebiyle Sırbistan ya da Litvanya gibi farklı ülkelerde oynanmıştı.

Beşiktaş’ın bu sezon EuroCup’ta Hapoel Tel Aviv’le aynı gruba düşmesinin ardından da benzer bir süreç yaşandı. İlk olarak maçın Belgrad’da oynanacağı açıklansa da araya giren Beşiktaş yöneticileri araya Türk Hükümeti ve Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan da önemli isimleri sokarak maçı yeniden İstanbul’a aldırdı. Karşılaşmanın İstanbul’da oynanacağının açıklanmasında Hapoel kulübüne Türk Hükümeti, Türkiye Basketbol Federasyonu ve EuroLeague yönetiminin ayrı ayrı güvenlik garantileri vermeleri etkili olmuştu.

Devamında bu süreçle ilgili yeniden bir gelişme yaşandı. Tüm garantilere ve maçın İstanbul’da oynanacağının açıklanmasına karşı adres tekrar değişti ve maçın oynanacağı yer için bir kez daha en başta olduğu gibi Belgrad gösterildi. Bu değişime sebep olarak son dönemde İsrail ve Lübnan arasında yaşanan sürecin güvenlik düzeyini artırması gösterildi. Beşiktaş-Hapoel maçı 8 Ekim 2024 tarihinde Türkiye saati ile 21:00 ‘de Belgrad’da oynanacak.

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden futbol takımı da bir başka İsrail temsilcisi Maccabi Tel-Aviv’le karşılaşacak. Siyah-beyazlı yönetim her ne kadar karşılaşmanın Tüpraş Stadyumu’nda oynanması konusunda ısrarcı olsa da maçın nerede oynanacağı belirsizliğini koruyor.

Nefes kesen maçta TOFAŞ, Beşiktaş’ı mağlup etti

Basketbolda İsrail engeli sürüyor: EuroCup’tan Beşiktaş için Belgrad kararı