Beşiktaş'ta kaptan Mert Günok ve yedeği Ersin Destanoğlu'nun sakatlanmasından sonra Lyon ve Galatasaray maçları için gözler iki genç kaleci Göktuğ Baytekin ve Emir Yaşar'a çevrildi.

Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde oynanacak Lyon maçı ve Süper Lig’de Galatasaray derbisi öncesi kalesinde büyük sıkıntı yaşanıyor. Mert Günok, bu sezon bir defa omuz, bir kez de dizinden sıkıntı yaşadı. Beşiktaş’ın kaptanı 2-0 kazanılan Konyaspor maçında bir kez daha omzundan sakatlandı. File bekçisinin sol omuz üst kas grubunda (supraspinatus) tendon yaralanması belirlendi. Şimdiye kadar sakatlık nedeniyle Beşiktaş’ta bir, Milli Takım’da da iki karşılaşmada forma giyemeyen 35 yaşındaki Mert Günok Lyon ve Galatasaray maçlarında olmayacak.

Siyah beyazlıların yedek kalecisi Ersin Destanoğlu ise Avrupa Ligi’nde 3-1 kaybedilen Eintracht Frankfurt karşılaşmasında sakatlandı. Sol uyluk üst arka adalesinde gerilme ve kısmi yırtık tespit edilen Ersin Destanoğlu’nun tedavisi devam ediyor. 23 yaşındaki kalecinin Lyon mücadelesine yetişmesi için seferberlik ilan edildi.

Beşiktaş evini yine kale yaptı

Eğer Ersin Destanoğlu’nun tedavisi yetişmezse Lyon ve Galatasaray maçlarında 1 numaralı forma için iki aday var. Bunlardan ilki İstanbul doğumlu, 1.86 boyundaki Göktuğ Baytekin. 19 yaşındaki kaleci, siyah-beyazlıların altyapısında yetişti. 2021 yılında profesyonel sözleşme imzalanan Göktuğ Baytekin’in siyah-beyazlılarla 2027’ye kadar kontratı bulunuyor. Henüz resmi bir maçta şans bulamadı. Ancak hazırlık karşılaşmalarında dört müsabakada toplam 166 dakika forma giydi.

İkinci adaysa 18 yaşındaki Emin Yaşar. Ersin Destanoğlu’nun da sakat olmasından dolayı Beşiktaş’ta teknik direktör Giovanni van Bronckhorst, Konyaspor maçının kadrosuna ikinci kaleci olarak Emir Yaşar’ı dahil etmişti.

Mehmet Tuğra Yeşilyurt, 2026-27 sezonuna kadar kendisini Beşiktaş’a bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

Kaleci Mehmet Tuğra Yeşilyurt ile profesyonel sözleşme imzaladı

Kaleci konusunda sorun yaşayan Beşiktaş, 17 yaşındaki Mehmet Tuğra Yeşilyurt ile 2026-2027 sezonu sonuna kadar profesyonel sözleşme imzaladı. Siyah-Beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüz, gelişimini 2019-2020 sezonundan bu yana Beşiktaş Futbol Akademi’de sürdüren genç futbolcumuz Mehmet Tuğra Yeşilyurt’la 2026-2027 sezonu sonuna kadar profesyonel sözleşme imzaladı. Sahip olduğu potansiyel ve yetenekle kulübümüze önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Mehmet Tuğra Yeşilyurt’a yeni dönemde üstün başarılar dileriz” denildi.

Türk spor tarihinin en değerli sporcusu artık o: Alperen Şengün’e 185 milyon dolar