Beşiktaş, deplasmanda Lyon'u 1-0 yendi. Fransız ekibi 17'si ilk yarıda 30 şut çekti. 2.83 gol beklentisi yakaladı. Ancak 1-0'lık yenilgiden kaçamadı. Kara Kartal'ın zaferi Fransız basınında yer buldu.

Beşiktaş, zorlu bir fikstürle UEFA Avrupa Ligi’ne girdi. Önce Ajax deplasmanına giden takım burada dört gollü şok bir yenilgi aldı. Daha sonra iç sahada zorlu Eintracht Frankfurt mücadelesine çıktılar. Bu karşılaşmada da bekledikleri golleri atamadılar. Mücadele 3-1 sona ererken maçın oyuncusu Frankfurt’un genç kalecisi Kaua Santos’tu.

İkide sıfırla başlayan ve son sıraya girilen macerada üçüncü hafta Lyon deplasmanı, rakip takımın beş maç üst üste kazanmış olmasıyla beraber pek iç açıcı görünmüyordu. Öte yandan Gabriel Paulista dışında kalede Mert Günok’un da eksikliği vardı. Ersin Destanoğlu sakatlıktan dönmüş ve formayı sırtına geçirmişti. 90 dakika sonunda en fazla konuşulan oyuncunun Ersin olacağına ve bu konuşmaların olumlu seyredeceğine belki de kimse ihtimal vermezdi. Ancak Beşiktaş, kalesinde 30 şut görüp, formda Lyon’un 2.83 gol beklentisi yarattığı gecede Gedson Fernandes’in golüyle kazandı. Kara Kartal UEFA Avrupa Ligi’nde ilk puanlarını elde etti.

Ülke puanında ileri adım: Çeklerle fark kapandı

Bu zaferin ardından Fransız basını, Lyon’un harcadığı fırsatları manşetlerine taşıdı. Le Figaro “Türklerin gerçekçiliği karşısında Lyonluların beceriksizliği” derken “Maçın genel görünümü göz önüne alındığında Türklerin Groupama Stadı’ndan bir puan, hatta daha da kötüsü üç puan alacağı kimin aklına gelirdi? Ancak Kara Kartal bunu başardı” sözleriyle maçı okuyucularına aktardı.

RMC Sport maçı “Lyon 30 şuta ve muazzam hakimiyete rağmen mağlup oldu” başlığıyla verip “Olympique Lyon, üstün olduğu maçta evinde Beşiktaş’a 0-1 yenilerek Avrupa Ligi’nde üçüncü galibiyetini alamadı. Lyon, Gedson Fernandes’in golüyle cezalandırılmadan önce kaleye 30 şut çekti, direğe çarptı, gol geçersiz sayıldı ve penaltı iptal edildi” sözleriyle anlattı.

Beşiktaş’tan tarihi rövanş: Avrupa Ligi’nde ilk puanlar Lyon’dan geldi

Ünlü L’Equipe ise “Açık hakimiyetine rağmen Lyon, Avrupa Ligi’nde evinde Beşiktaş’a yenildi” başlığıyla çıkarken “Olympiakos (2-0) ve Glasgow Rangers’a (4-1) karşı aldıkları iki galibiyetin ardından Lyon, Avrupa Ligi’ndeki kusursuz performansını sürdüremedi. Çünkü kendi sahasında Beşiktaş’a çok acımasız bir şekilde yenildi. Beceriksizlikten, güçten, başarıdan ve hepsinden önemlisi lütuf halinde bir Ersin Deslanoğlu’na rastlamaktan dolayı hiçbir şey başaramadılar. Maçın tek golünü Gedson Fernandes attı. Ve bu onlar için yeterliydi” sözlerini sayfalarına taşıdı.

Ouest France “Beşiktaş’a karşı açık hakimiyetine rağmen Lyon için seri sonu” başlığıyla Fransız ekibinin beş maçlık serisinin sona erdiğine işaret etti. Foot 01 “Beşiktaş ve VAR, Lyon’a kötü oyun oynadı” dedi. Le Parisien ise “29 şut, sıfır gol, Lyon’un kabus gibi gecesi, verimsizliğin cezası” başlığıyla Beşiktaş’ın destansı galibiyetini okuyucularına aktardı.