Beşiktaş Genel Sekreteri Kaan Şakul, eski teknik direktör Valerien Ismael ve yaz başı takımdan ayrılan Rachid Ghezzal'ın menajer ödemeleri sebebiyle CAS'tan 1 milyon 400 milyon euro ceza geldiğini açıkladı.

Beşiktaş Genel Sekreteri Kaan Şakul gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Transfere ilişkin sözler sarf eden Şakul, Daniel Amartey’in sürecini detaylarıyla anlatırken kulübe CAS’tan ceza geldiğini de açıkladı.

Şakul, CAS’tan ceza geldiğini şu sözlerle açıkladı:

Valerien Ismael ve Rachid Ghezzal’ın menajer komisyon ödemelerinden 1.4 milyon EURO ceza geldi. Bizler yeni sezon için mücadele ederken geçmişten kalma böyle cezaların gelmesi üzücü.

“Chamberlain ilk gidecek isimdi, Amartey ‘Vazgeçtim’ dedi”

Yabancı sınırında elini rahatlatmak ve transfer yapmak için gözden çıkardığı oyuncuları uzun süredir elden çıkarmak isteyen Beşiktaş’ta Amartey ve Chamberlain takımda kaldı. Bu konu hakkında açıklama yapan Şakul, “Daniel Amartey için şu ana dek  yazılı teklif geldi. Al Shabab ile anlaşmıştık. Amartey, buradan kazanacağının fazlasını kazanacaktı. Tamam dedi, uçak biletini aldık ama sonra vazgeçti. ‘Neden?’ diye sorduk. ‘Dubai’de oynamak istemiyorum’ dedi. En son Eyüpspor ile görüştük fakat oyuncu, bugün bunu da kabul etmedi. 1 yıllık alacaklarını verelim dedik. ‘Tamam’ dedi fakat az önce ‘vazgeçtim’ diye mesaj attı. ‘Ben ocak ayında gitmek istiyorum’ dedi.” diye konuştu. Oxlade-Chamberlain’le ilgili ise “İlk gidecek isimdi. Chamberlain kendisine bir kulüp bulacağını düşünüyordu, ‘Öderseniz giderim’ dedi. Fakat bugün o da vazgeçti, ‘Transfer sezonu kapandı, Ocak’ta gitmek istiyorum’ dedi. Türkiye’de ona takım bulmuştuk, kampa gelmemesi teknik direktörümüzün kararıydı”  açıklamasını yaptı.

Joao Mario açıklandı

Beşiktaş, Joao Mario’nun satıl alma opsiyonuyla kiralandığını açıkladı. Açıklamada “Joao Mario’ya şanlı formamızla üstün başarılar dileriz” denilirken oyuncuyla ilgili paylaşılan videoda “Joao Mario giriş yaptı” ifadeleri kullanıldı. 31 yaşındaki Portekizli orta saha oyuncusu, geçen sezon Benfica formasıyla tüm kulvarlarda 51 maçta forma giydi, dokuz gol ile dört asist kaydetti. Mario, Portekiz Milli Futbol Takımı’nda ise 2014 yılından beri 56 kez forma giydi.

Benfica’nın süper ikilisi Joao Mario ve Rafa Silva Beşiktaş’ta buluştu