EuroCup'ta mücadele eden Beşiktaş, kendi evinde İspanya'nın köklü takımlarından Joventut Badalona'yı ağırladı. Karşılaşmadan 82-76 üstün. ayrılan siyah-beyazlılar bu sezonki üçüncü galibiyetini elde etti.

EuroCup’ta beşinci hafta heyecanı başladı. Bir önceki hafta Almanya takımlarından Ulm’u rahat geçen Beşiktaş bu kez Akatlar’da İspanya’nın geçmişi başarılarla dolu takımlarından Joventut Badalona’yı ağırladı. Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un da yerinde izlediği maça Beşiktaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında özel olarak yaptırılan bayrak kırmızısı formayla çıktı.

Giovanni van Bronckhorst maçı yerinde takip etti.

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin ilk periyodu Beşiktaş’ın 21-20’lik üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci çeyrekte de kıyasıya mücadele sürerken soyunma odasına 42-41’lik skor sonucu tek farkla üstün giden taraf siyah-beyazlılar oldu.

Üçüncü çeyrekte farkı biraz olsun açıp nefes alma boşluğu yaratan Beşiktaş son 10 dakikaya 58-54 üstün gitti. Son periyotta da üstünlüğünü korumayı başaran Dusan Alimpijevic’in öğrencileri büyük çekişmeye sahne olan maçtan 82-76 galip ayrıldı.

Böylelikle Beşiktaş, EuroCup’ta oynadığı beşinci maçta üçüncü galibiyetini elde etti. Siyah-beyazlılarda Kyla Alman 16; Conor Morgan, Kelan Martin ve Emanuel Terry üçlüsü ise 10’ar sayı üretti. Maçın en skorer oyuncusu ise Joventut’un tecrübeli pivotu Ante Tomic oldu.

Öte yandan Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Manisa Basket de Yunanistan temsilcisi Peristeri’yi 79-77 mağlup etti ve turnuvada üçte üç yaptı.

Türk spor tarihinin en değerli sporcusu artık o: Alperen Şengün’e 185 milyon dolar