Avrupa Oyunları’nın son gününde ringe Buse Naz Çakıroğlu, Fransız Wassila Lkhadiri’yi mağlup ederek altın madalyaya uzandı. Türkiye, turnuvayı 9’u altın toplamda 38 madalyayla madalya sıralamasında 9. tamamladı.

Avrupa Oyunları’nın son gününde ringe çıkan Buse Naz Çakıroğlu, 50 kilo final mücadelesinde Fransız Wassila Lkhadiri’yle karşılaştı. Buse Naz, rakibine bütün raundlarda üstünlük kurdu ve altın madalyayı kazanan isim oldu. Temsilcimiz, 2019 senesinde sonra ikinci kez Avrupa Oyunları’ndan zaferle ayrıldı.

7 kota hazır

Buse Naz’ın zaferinin ardından konuşan Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, “Olimpiyat için şimdiden 6 kota aldık. İki kez yapılacak dünya elemelerinden de kotalar alarak, olabildiğince fazla sporcuyla Paris’e gideceğiz” dedi. Türkiye’ye boks dışındaki kotayı atıcılık branşında İsmail Keleş getirmişti.

Dünya yıldızı Busenaz’lar

Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu hakkında da konuşan federasyon başkanı “Buselerimiz dünya yıldızıdır. Onlar dünyada ekol oldu artık. Bu kızlarımız hem Türkiye’ye hem de dünyaya örnek oldu. Bizim amacımız bu iki kızımıza yeni kadın ve erkek sporcular eklemek” dedi.

Altın yumruk Busenaz Sürmeneli

Madalya sıralamasında 9. olduk

Türkiye, Avrupa Oyunları’nı kazandığı 38 madalyayla kapadı. 3.’sü düzenlenen ve Polonya’nın ev sahipliği yaptığı organizasyona Türkiye’yi 19 branşta 103’ü kadın, 90’ı erkek olmak üzere 193 sporcu temsil etti. Sporcularımız, 9’u altın, 9’u gümüş, 20’si bronz olmak üzere toplam 38 madalya kazandı. Kafilemiz, Avrupa Oyunları’ndaki en başarılı derecesine imza attı. Türkiye bu madalyalarla beraber 48 ülke arasında 9. sırayı aldı. Madalya sıralamasında 35 altın, 26 gümüş ve 39 bronzla toplam 100 madalya kazanan İtalya birinci oldu.

Taha Akgül ve Rıza Kayaalp minderden yönetici masasına geçti