EURO 2020'de ülkesi Danimarka'nın Finlandiya'ya karşı çıktığı maçta kalp krizi geçiren Christian Eriksen devamında inanılmaz bir hikayeyi gerçeğe dönüştürerek sahalara dönmeyi başarmıştı. Yıldız futbolcu EURO 2024'te oynayama hazırlanıyor.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Finlandiya’ya karşı oynanan grup maçında kalp krizi geçirip bir anda sahanın ortasına yığılan Christian Eriksen tüm futbol severleri korkutmuştu. Danimarkalı futbolcu yaşadığı kötü anların ardından artık sadece EURO 2024’e odaklandığını söyledi.

Son Avrupa şampiyonasında yarı final oynama başarısı gösteren Danimarka, Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024’teki ilk maçını 16 Haziran Pazar günü Slovenya’ya karşı oynayacak. Karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısına Danimarka Teknik Direktörü Kasper Hjulmand’ın yanı sıra takım kaptanı Christian Eriksen katıldı.

Koronavirüs salgını nedeniyle Haziran 2021’de düzenlenen EURO 2020’deki ilk karşılaşmada kalp krizi geçiren Eriksen’e basın toplantısında o günler de soruldu. Finlandiya maçında kalp krizi geçiren Eriksen, yaşadığı olay nedeniyle turnuvanın kötü başladığını belirterek, “Bence bunlar harika anılar. Tabii ki EURO 2020 çok olumsuz ve çok kötümser başladı. Ancak sonra her şey daha iyimser bir hal aldı. Yarı final oynayarak önemli bir başarı sergiledik. Yaşadığım olaydan bu yana çok yıl geçti. Artık sadece Avrupa Şampiyonası’na odaklanıyoruz” dedi.

Eriksen’li Danimarka’nın Slovenya harici gruptaki diğer rakipleri son turnuvanın yarı finalinde kaybettiği İngiltere ve Sırbistan.

Okay Yokuşlu: İlk maça konsantre olmuş bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz