Beşiktaş, Süper Lig yedinci haftasında Kayserispor'u 3-0 yendi. Maçta FIFA kokartlı hakem Atilla Karaoğlan düdük çaldı. Karaoğlan'ın yönetimi iki kulüp tarafından da tepki topladı.

Beşiktaş Süper Lig yedinci hafta maçında Kayserispor’u üç golle geçerek üç puana uzandı. Goller Gedson Fernandes ve Ciro Immobile’den gelirken maç sonunda yapılan hakem açıklamaları karşılaşmanın önüne geçti. Her iki kulüp de hakemden şikayetçi oldu.

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı hakem Karaoğlan hakkında ağır konuştu ve “Atilla Karaoğlan’a amatör ligde maç yönettirmem. Eğer Türk futbolunu mahvetmek istemiyorlarsa bu hakemlere dikkat etsinler. Yani ilk yarı oynadığımız futbol, herhalde hakemi korkuttu ki görevini güzel yaptı. Fenerbahçe yendi. Galatasaray puan kaybetti. Beşiktaş’ın 3 puan alması lazım. Aldı. Ben Beşiktaş’ı tebrik ediyorum. Güzel. Yani ilk yarı oynadığımız futbol, herhalde hakemi korkuttu ki görevini güzel yaptı. Tebrik ediyorum. Çok tebrik ediyorum hem de. Sevinsinler. Çok mutlu olsunlar. Ama hakeme rağmen Kayserispor’a kimse bir şey yapamayacak. Burası çok büyük camia. Hiçbiri bir şey yapamayacak. Yüreği yiyen varsa çıksın, delikanlı gibi konuşalım. Hakem, federasyon hepsi hikaye. Delikanlı varsa çıkacaklar ve bu hakemlerle ilgili konuşacaklar. O penaltıyı yorumlayacaklar. Vermediğini yorumlayacaklar. Sonra konuşacağız. Ben Beşiktaş’ı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Yalnızca Kayserispor cephesi değil, maçı 3-0 kazanan Beşiktaş cephesi de hakem Karaoğlan’ın yönetiminden şikayetçiydi. Bu şikayetlerden ilkini maç biter bitmez yaptıkları “Rağmen” yazılı görselle paylaştılar. Ardından Ciro Immobile’nin yerde kaldığı ancak penaltı çalınmayan pozisyon için isyan ettiler.

Daha sonra Kayserispor ceza alanı içinde aut kullanan ev sahibi takımın ihlal yaptığını ve pozisyon sonunda penaltı kararı verilmesi gerektiğini paylaştılar.

‘Hakemleri töhmet altında bırakmayın’

Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel de açıklamada bulundu. Yücel “Beşiktaş Kulübü olarak hem hakemi, hem rakibi yenmek zorunda değiliz! Çok net 2 penaltımız verilmedi. Orta hakem atladı, VAR nasıl atladı? Madem ekran başında uyuyorlar… Kayserispor’un penaltısını iptal ettiler ama Ciro Immobile’nin penaltısını nasıl vermediler? Maç 2-0, maçın sonu geldi ortalığı karıştırmayalım düşüncesindeydiler sanırım. Hakemleri töhmet altında bırakmayın, baskı yapmayın! Hakemi tehdit ne demek? Bunlar olursa biri, spor yorumcusunu vurur! Başkası, başka şeyler yapar. Spor adamlarının dikkat etmesi lazım. Zemini biz hazırlıyoruz, sonra hastanelere geçmiş olsun ziyaretine gidiyoruz. Rakiplerimize söylüyorum, tüm futbol camiasına söylüyorum… Hakemleri baskı altında bırakacak sözler söylemeyelim” diye konuştu.

Kayserispor teknik direktörü Burak Yılmaz istifa etti

Beşiktaş’ta tepki veren isimlerden biri de Kaptan Mert Günok’tu. Günok yayıncı kuruluşun flaş röportajına gelerek “Önce ufak bir oyun analizi ile başlayayım. İlk yarıda istediklerimizi çok iyi yapamadık. Gereksiz top kaybı yaptık ama ikinci yarıda baskıyı arttırınca, rakibin de hatasından sayılabilecek yarattığımız bir golle kilidi açtık. Ondan sonrası daha rahat oldu bizim için. 3-0’lık maçtan sonra genelde ben röportaja gelmek istemem ama kaptan olarak gelmek istedim. Geçen seneden beri, hatta bir önceki seneden beri, röportajlarımda daha önce hiç hakem konuşmadım. Genelleme yapacağım hakem yönetimi için, Beşiktaş’a karşı geçen seneden beri çok kolay fauller, verilen fauller, çok net penaltının es geçilmesi, bize çok rahat penaltı verilmesi. Geçen sene Emirhan’ın penaltı olan pozisyonu var. Farklı farklı yorumlar, pozisyonlar, genelde bize karşı olduğunu hissediyoruz. Çok fazla sesimizi çıkarmıyorduk ama herkesin de bir sabrı var. Normalde çok sinirlenen bir insan değilim ama bugün verilen penaltıda dahil artık çileden çıktığım için haklı olarak sarı kart gördüm ama penaltıyı iptal ettikten sonra gereksiz sarı kart görmüş oldum. Bazen sabrımızın taştığı anlar oluyor. Kulübümüz açıklama yapacaktır. Kaptan olarak bu şekilde seslenmek istedim” dedi.

Kartal uçuyor: Kayseri’de Gedson başladı, Immobile bitirdi