Manchester United'ın 25 yaşındaki sağ bek oyuncusu Aaron Wan-Bissaka, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden Afrika Uluslar Kupası için milli davet aldı.

Aaron Wan-Bissaka her ne kadar hücum katkısının sınırlı olması dolayısıyla eleştiriliyor olsa da Premier Lig’in en iyi defansif beklerinden biri. Manchester United forması giyen Bissaka, İngiliz doğumlu olmasına rağmen Kongo kökenlerine sahip.

Oyuncu, köklerinin ait olduğu ülkeden Afrika Uluslar Kupası’nda boy göstermek adına davet aldı. Bissaka eğer bu daveti kabul ederse Fildişi Sahili’nin ev sahipliğinde 13 Ocak-11 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek turnuvada Demokratik Kongo forması giyecek.

Manchester United’dan sakatlık açıklaması: Eriksen, Hojlund…

Futbolcu daha önce İngiltere’de 20 yaş altı ve 21 yaş altı takımlarında oynamış ancak A Milli Takım’da forma giymemişti. EURO 2020 elemeleri kapsamında Eylül 2019’da Gareth Southgate tarafından davet alan futbolcu kampa gitmiş ancak maç kadrosuna giremeden sırt sakatlığıyla kulüp takım kampına geri dönmüştü.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi gruplarındaki rakibi Manchester United şayet Bissaka’yı da kaybederse 1 aylık süreçte Andre Onana ev Sofyan Amrabat gibi isimlere ek bir kayıp daha yaşamış olacak.

Manchester City paraya para demedi: Rekor!