A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda'yı deplasmanda 4-2 mağlup edip buzlar ülkesindeki ilk zaferini elde ettiği maç Avrupa basınında geniş yer buldu. Lejyonerlerden Hakan, Kerem ve Arda'nın performansları top koşturdukları ülkelerde yankı uyandırdı.

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın İzlanda karşısında elde ettiği 4-2’lik zafer Avrupa basınında gündem oldu. Buzlu zeminde rakip fileleri sarsmayı başaran Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu ve Arda Güler’in sergiledikleri performans, top koşturdukları İtalya, İspanya ve Portekiz’deki gazetelerde geniş yer buldu. İşte ‘Bizim Çocuklar’ın galibiyeti üzerine Avrupa’da yazılıp çizilenler:

La Gazzetta dello Sport: Ne yapıyorsun Çalhanoğlu? Türklerin yıldız kaptanı üst üste 14 vuruşu gole çevirdikten sonra İzlanda karşısındaki penaltıda zeminin azizliğine uğrayıp çift vuruşa imza attı.

CalcioMercato: Çalhanoğlu önce hayal kırıklığı sonra keyif verdi. Üst üste 14 penaltı vuruşunu gole çevirdikten sonra ayağının kayması sonucu vuruşu kaçıran Hakan devamında kazanılan ikinci penaltıyı filelere gönderip büyük mutluluk yaşadı.

O Jogo: Türklerin yıldız orta sahası Çalhanoğlu İzlanda karşısında iki penaltı kullandı. İkisini de filelere gönderdi, fakat biri sayıldı. İlkinde şut çekerken kaydı ve yanlışlıkla topa iki kez dokundu.

Kaleciye baskı yapıp Arda Güler’e golü attıran Aktürkoğlu önce takımının öne geçmesini sağladı, 90+5’te ise muhteşem bir şutla skoru belirleyip maçı 4-2’ye getirdi.

A Bola: Çalhanoğlu İzlanda karşısında ilginç anlar yaşadı. Türklerin milli yıldızı iki vuruşu da gol yaptı ancak biri sayıldı. İlk şutta çift vuruş olduğu VAR kontrolünde anlaşıldı.

Gecenin en güzel anı Kerem Aktürkoğlu’nun ayaklarından geldi. Benfica’nın golcüsü 90+5’te attığı şahane golle skoru belirledi.

Zero Zero: Türkiye Kerem Aktürkoğlu’nun muhteşem golüyle grubundaki liderliğini sürdürdü. Normal sürenin son on dakikası üç gole sahne oldu. Bu muhteşem düelloya Kerem’in harika golü nokta koydu.

Record: Benfica’daki şahane performansını milli takımına da taşıyan Aktürkoğlu bir gol ve bir asistlik performansıyla Türklerin İzlanda’yı mağlup ettiği maça damga vurdu.

Buzlanda’da kazanan takım değil karakter

Marca: Arda Güler buz üstünde dans ederek 88’inci dakikada Türkiye’yi öne geçiren golü kaydetti. Kader ağlarını Arda’nın zaferi için ördü. Kaleci Valdimarsson’un Aktürkoğlu’na kaptırdığı top sonrası genç Real Madridli golünü kaydetti.

Sport: Arda Güler İzlanda maçında Türklerin en etkili isimlerinden biriydi, attığı golle de galibiyeti getirdi.

Relovo: Arda Güler Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın kahramanı olmayı sürdürdü.

İzlanda’da mutlu son: Türkiye tarih yazdı