Galatasaray’ın 22 yaşındaki sağ beki Sacha Boey, hakkında çıkan söylentilerle alakalı konuşurken, 2021-22 sezonundaki başarısızlığa ve geçtiğimiz sezon kadroda bulunan yıldızların performanslarına değindi. Fransız, ayrılık kararı olduğu takdirde Galatasaray’ın kendisini anlayacağını belirtti.

Galatasaray’ın yıldız sağ beki Sacha Boey, Fransız basınından sofoot’a konuştu. Boey, kariyerinin gidişatıyla alakalı önemli ipuçları verdiği açıklamalarında taraftarların ilgisine dikkat çekti. Sağ bek “Hayatımda ilk kez bu kadar çok sevgi görüyorum, bu çılgınca. Bu sevginin karşılığını verebilmek için her şeyinizi vermek zorunda hissediyorsunuz” dedi ve Galatasaray’ın büyük bir kulüp olduğunu dile getirdi.

Yolu Süper Lig’den geçen İstanbullular

“Icardi fenomen olabilir”

Büyük transferlerle alakalı konuşan Boey, Mertens’in profesyonelliği hakkında övgüler dizip Mauro Icardi hakkında “O burada bir yıldız. Taraftarlar onu çok seviyor. Her golünde 55.000 kişi tarafından söylenen kendi şarkısı var. O çok güçlü. Hızlı değil ama topa inanılmaz vuruyor ve bitiriciliği var” sözlerini dile getirdi. Boey, Icardi’nin Galatasaray’da kalması gerekse de Paris’te oynayabilecek durumda olduğunu, saha dışını değil, saha içini düşünürse bir fenomene dönüşeceğini söyledi.

“Galatasaraylıyım ama büyük hedeflerim var”

Sacha Boey geleceği hakkındaysa Galatasaray tarafının hedeflerine anlayış göstermesini beklediği vurgusunu yaptı. 22 yaşındaki oyuncunun transfer iddialarıyla alakalı söyledikleri şunlar: “Galatasaraylıyım ama daha büyük hedeflerim var. Beni anlayacaklarını ve buna saygı duyacaklarını düşünüyorum. Futbol hayatımız boyunca tek bir kariyerimiz olduğu için zamanı geldiğinde gitmeliyiz. Arsenal’in ilgisi çok sevindirici, hedeflediğim lig Premier Lig, bakalım neler olacak.”

Erden Timur: Lale Orta devam ederse federasyona tavrımızı gösteririz

Boey, Terim’in gidişine üzülmüş

Boey, 2021-22 sezonu hakkında da konuşarak Domenec Torrent döneminde yapılan yanlışları şu sözlerle anlattı: “Geldiğim sezon 13. olduk, bu Galatasaray için kabul edilemez. Domenec Torrent ile işler istendiği gibi gitmedi. Bizden Guardiola’nın Manchester City’si gibi oynamamızı istedi ama kadromuz buna uygun değildi. Takımımızda bunları yapacak Bernardo ya da Mahrez yoktu.”

Sacha Boey, kendisini Galatasaray’a kazandıran ismin Fatih Terim olduğuna da dikkat çekti: “Beni Galatasaray’a Fatih Terim getirdi, onun gidişine üzüldüm. Bana verdiği güvenin karşılığını verememişim gibi hissettim.”

Galatasaray ve Fenerbahçe, yayın gelirinden gelen paraya birer oyuncu satışıyla ulaştı!