NBA final serisi üçüncü maçında Boston Celtics, Dallas Mavericks'i deplasmanda 106-99 mağlup etti ve seride durumu 3-0'a getirdi. NBA play-off'ları tarihinde 3-0'dan dönüp seri kazanan takım bulunmuyor.

NBA finallerinde çekişme sürüyor. İlk maçı rahat kazanan Boston Celtics ikinci karşılaşmada daha çok zorlansa da evinde Dallas’ı yenmeyi başarmış ve deplasmana 2-0 önde gitmişti. Üçüncü maça Dallas ev sahipliği yaptı. Seriye tutunmak için belki de son şansı için sahada olan Dallas ilk yarıda rakibine direnç gösterdi. Ancak Boston üçüncü çeyrekte Jaylen Brown ve Jayson Tatum’la farkı açmayı başardı.

Son periyotta iyi bir geri dönüşe imza atan Dallas farkı üç sayıya kadar düşürdü. Ancak dört dakika kala Luka Doncic’in altı faulle oyun dışında kalması planları bozdu. Bu pozisyona uzun süre itiraz eden Doncic sosyal medyada gündem olurken NBA severler kararın doğru olup olmadığı konusunda ikiye bölündü.

Boston kalan sürede rakibine yakalanmadı ve karşılaşmayı 106-99 kazanarak seride durumu 3-0’a getirmeyi başardı. Jayson Tatum karşılaşmayı 31 sayı, 6 ribaunt ve 5 asistle tamamladı. Jaylen Brown ise 30 sayı, 8 ribaunt ve 8 asistlik bir performans ortaya koydu. Bu iki oyuncuya karşı Kyrie Irving’in 35 sayı, Luka Doncic’in 27 sayı, 6 ribaunt ve 6 asistlik performansları yeterli olmadı.

Boston Celtics 14 Haziran Cuma’yı 15 Haziran Cumartesi gününe bağlayan gece saat 03.30’da oynanacak dördüncü maçı kazanırsa tarihinin 18. şampiyonluğunu ilan edecek ve NBA tarihinin en çok şampiyon olan takımı unvanını yeniden ele geçirecek.