Manchester United'ın kanat oyuncusu Antony'nin aile içi şiddet uyguladığı iddialarına ilişkin Brezilya polisinin yürüttüğü soruşturma herhangi bir suçlama yöneltilmeden sonuçlandı. Ancak savcılık iddiaları incelemeye devam edebilir.

Manchester United’ın Ajax’tan transfer ettiği Antony hakkındaki soruşturma sonlandı. Ülkesi Brezilya’da üç kadına şiddet uyguladığı gerekçesiyle devam eden soruşturma oyuncu aleyhine bir suçlama içermeden kapandı. Manchester Polisi ise söz konusu soruşturmayı sürdürüyor.

Geçen senenin eylül ayında başlayan soruşturmada Antony hakkındaki tüm iddialı reddetmişti. Oyuncunun avukatları tarafından yapılan açıklamada şöyle dendi: “Oyuncu Antony Matheus dos Santos’un savunması, bu Salı günü (20 Ağustos 2024) basında yayınlanan haberler ışığında, Sivil Polis Teşkilatına bağlı Sao Paulo Beşinci Kadın Savunma Bölgesinde açılan polis soruşturmasının herhangi bir polis iddianamesi olmaksızın kapatıldığını teyit eder. Savunma makamı her zaman gizlilik içinde yürütülen soruşturmaların Antony’nin masumiyetini kanıtlayacağına inanmıştır.”

Polis tarafından yapılan soruşturma bitmiş olsa da savcılık tarafından yapılan soruşturma sürüyor. Dolayısıyla savcılar yaptıkları inceleme sonucunda Antony aleyhinde bir durum tespit ettikleri takdirde Brezilyalı yine kendini savunmak durumunda kalacak. Ajax’tan 82 milyon sterlin karşılığında 2022 yazında transfer edilen yıldız hakkında ilk suçlama Gabriela Cavallin isimli kadından gelmişti. Daha sonra Rayssa de Freitas ve Ingrid Lana da benzer sebeplerden ötürü Antony’den şikayetçi olmuşlardı.

Manchester polisi Manchester’daki bir otelde gerçekleştiği iddia edilen şiddet suçuyla alakalı olarak soruşturmaya dahil olmuştu. 10 Eylül’de başlayan soruşturma kapsamında gönüllü olarak ifade veren Antony ekim başından itibaren takıma katılabilmişti. Ancak ocak ayında Hollandalı teknik direktör Erik ten Hag yaptığı açıklamada yaşananların oyuncunun formunu olumsuz yönde etkilediğini belirtmişti.

Kyle Walker: Babam sayesinde böyle bir futbolcu oldum

Cristiano Ronaldo da YouTube alemine katıldı